clanak False

Poziv na edukaciju za udruge za zaštitu potrošača u RH, 23.11.2017. Zagreb

17.11.2017.

Poziv na edukaciju za udruge za zaštitu potrošača u RH, 23.11.2017. Zagreb (PDF)
 


Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, nositelj područja zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj, započinje s Ciklusom stručnih edukacija namijenjenih udrugama za zaštitu potrošača Republike Hrvatske.

Prvi ciklus stručnih edukacija Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, zajedno sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvom pravosuđa, Ministarstvom financija, Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, Hrvatskom narodnom bankom održat će se 23. studenoga 2017. godine u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta (kino dvorana) s početkom u 9:00 sati.

Na stručnoj edukaciji izlagat će se o sljedećim područjima: odredbe Zakona o zaštiti potrošača (učestale pritužbe potrošača), primjena Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova u praksi; nepoštena poslovna praksa trgovaca (najčešća ponašanja trgovaca na tržištu); odgovornost za materijalne nedostatke stvari i jamstvo za ispravnost prodane stvari; financijska pismenost u RH, zaštita korisnika usluga kreditnih institucija; informacije o hrani (opće i nutritivno označavanje hrane); primjena

Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom te financiranje projekata i programa udruga za zaštitu potrošača iz javnih izvora.

Detaljan program edukacije objavljen je na web stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta,  te stranicama Ureda za udruge Vlade RH 

Pozivamo sve udruge za zaštitu potrošača na području Republike Hrvatske da prisustvuju stručnoj edukaciji i registriraju se (ime i prezime, naziv udruge) na mail: prava.potrosaca@mingo.hr najkasnije do 20. studenoga 2017.