clanak False

Prigodna svjetlosna projekcija zagrebačkih fontana

22.10.2021.
Kao i diljem svijeta, i u Hrvatskoj se obilježavanje „Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju“ odvija pod motom: „Govorimo o promjenama koje želimo vidjeti“.

Obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju ostvarit će se nizom medijskih aktivnosti, prigodnim osvjetljavanjem zagrebačkih fontana te online stručnim predavanjem.

Gradski ured za zdravstvo podržava aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svijesti šire javnosti, edukaciju i informiranje građana o mucanju.
 
Zagrebačke fontane su povodom obilježavanja Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju prigodno bile osvijetljene dan ranije, 21. listopada 2021. s početkom u 19.30 sati.

Okupljene je u ime gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Tomislava Tomaševića i u svoje osobno ime srdačno pozdravila Pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo, dr. sc. Mirela Šentija Knežević, istaknuvši kako je, s obzirom na važnost i osjetljivost teme, posebno ponosna što se obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o mucanju te se sve aktivnosti povodom istog održavaju pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba.

Planirane aktivnosti potrebne su za bolju informiranost šire javnosti i za pravilnu educiranost društva kako bi se destigmatizirao poremećaj te nerijetka diskriminacija osoba koje mucaju.