clanak False

Projekt "Od jednakih prava ka jednakim mogućnostima" - FERTEO

06.12.2013.

  

Grad Zagreb je 3. i 4. prosinca u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Ureda za programe i projekte EU, organizirao roditeljske sastanke u sklopu projekta Od jednakih prava ka jednakim mogućnostima (From equal rights to equal opportunities - FERTEO). Zajedno sa partnerima u projektu – Udruga Roma Zagreba i Zagrebačke županije, Unije Roma Hrvatske – u prostorijama dječjih vrtića Zrno i Cvrčak održali su se roditeljski sastanci za roditelje pripadnike romske nacionalne manjine. 
Voditelj projekta Andrija Petrović i koordinatorica Bosiljka Devernay su okupljenim roditeljima predstavili projekt Grada Zagreba Od jednakih prava k jednakim mogućnostima, aktivnosti projekta, prilike za roditelje i djecu romske nacionalne manjine u projektu te konačne očekivane rezultate projekta.

Stručno osoblje dječjih vrtića: Zrno, Cvrčak, Duga i Milana Sachsa u kojima se provodi projekt predstavili su se roditeljima djece romske nacionalne manjine. Ukratko su ih upoznali sa svojom ulogom i zadaćama u neposrednom radu s djecom te naglasili dobrobiti Projekta za njihovu djecu.

Projekt Od jednakih prava k jednakim mogućnostima je projekt Grada Zagreba sufinanciran iz programa predpristupne pomoći IPA – IV. Komponenta na natječaju „Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav“. Projekt traje 15 mjeseci, provodi se od kolovoza ove godine, a vrijednost mu je 177.503,89 eura od čega je sufinanciranje EU-a 82,44%.  Cilj projekta je doprinijeti uključivanju što većeg broja djece romske nacionalne manjine u redoviti sustav predškolskog odgoja i obrazovanja te poboljšati njihovu pripremljenost i socijalizaciju za uspješno uključivanje u prvi razred osnovne škole.