clanak False

Radionica Razgovor o prometu i kretanju gradom

19.04.2017.

U Domu za starije i nemoćne osobe Trešnjevka, Trg S. Penkale 1, Zagreb, u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, ODRAZ-a, Podružnice Zagrebačkog holdinga ZET-a, Fakulteta prometnih znanosti i drugih partnera 16. veljače 2011. održana je radionica pod nazivom Razgovor o prometu i kretanju gradom
Cilj prve od ukupno 10 radionica koje se planiraju provesti u 2011. godini u domovima za starije i nemoćne osobe kojima je osnivač Grad Zagreb je upoznavanje s Projektom Civitas Elan u sklopu kojeg se provodi i program „Sigurnost i zaštita starijih osoba u javnom prijevozu“ unutar kojeg su planirane navedene radionice.
Na radionici je sudjelovalo više od 40 sudionika, korisnika Doma i Projekta gerontološki centar Grada Zagreba pri Domu kojima je ukratko prezentiran Projekt Civitas Elan. 
Nakon uvodnog izlaganja uslijedio je razgovor o navikama, stavovima i potrebama starijih sugrađana koji su aktivnim sudjelovanjem i prijedlozima ukazali na probleme u javnom prijevozu.
Svrha planiranih radionica je saznati stvarne potrebe i prijedloge kako poboljšati sigurnost starijih sugrađana u prometu, educirati ih na koji način sigurnije koristiti sredstva javnog prijevoza te unaprijediti kvalitetu njihova  života.

     
                      Download                                                       Download                   

 

 

RADIONICA RAZGOVOR O PROMETU I KRETANJU

GRADOM STARIJIH SUGRAĐANA

 

Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Odraz-om, Podružnicom Zagrebačkog holdinga ZET-om, Fakultetom prometnih znanosti i drugim partnerima organizirao je u Domu za starije i nemoćne osobe Maksimir, Hegedušićeva 20, Zagreb radionicu pod nazivom Razgovor „Vi u javnom prometu“. 

Cilj druge od ukupno 10 predviđenih radionica koje su sastavni dio CIVITAS ELAN mjere 5.3-ZAG Sigurnost i zaštita starijih u javnom prometu, a koje se planiraju provesti tijekom 2011. u domovima za starije i nemoćne osobe kojima je osnivač Grad Zagreb je upoznavanje s Projektom Civitas Elan.

Na radionici je sudjelovalo 50 sudionika, korisnika Doma i Projekta gerontološki centar Grada Zagreba pri Domu Maksimir kojima je ukratko prezentiran Projekt Civitas Elan. 

Nakon uvodnog izlaganja uslijedio je razgovor o navikama, stavovima i potrebama starijih sugrađana koji su aktivnim sudjelovanjem i prijedlozima ukazali na probleme u javnom prijevozu.

Većina sudionika radionice istaknula je kako se u javnom prijevozu najčešće koristi tramvajem i autobusom zagrebačkog električnog tramvaja čijom su uslugom veoma zadovoljni.

Sudionici su iznijeli i svoje prijedloge vezano za potrebe osoba starije životne dobi u javnom prometu te poteškoće s kojima se susreću u korištenju istog.