clanak False

Učenik zagrebačke Željezničke tehničke škole najbolji mladi inovator INPEX-a

19.04.2017.

 "Automatizirani stalak za note" Mateja Bošnjaka proglašen najboljom inovacijom na Danima mladih inovatora ovogodišnjeg INPEX-a u Pittsburghu

Zagrebački inovatori već su nas navikli na to da se sa svih velikih međunarodnih izložbi diljem svijeta vraćaju s pregrštom, uglavnom najviših, odličja. Tako je bilo i ove godine.

Na netom završenoj najvećoj, 26. po redu američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX u Pittsburghu, šest zagrebačkih inovacija nagrađeno je s ukupno 10 odličja. Taj vrijedan rezultat ostvaren je u konkurenciji 1500 izložaka iz SAD-a i 15 država iz cijelog svijeta.

"Automatizirani stalak za note" učenika Željezničke tehničke škole u Zagrebu, Mateja Bošnjaka (mentor Marijan Gotal), izabran je za najbolju inovaciju mladih i proglašen pobjednikom dana mladih inovatora, za što je primio i novčanu nagradu organizatora u iznosu od 1500 USD.

Student zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva Bojan Ciglenečki, na preporuku međunarodnoga ocjenjivačkog suda, nagrađen je zlatnom medaljom organizatora za EKO-CLEAN.

Zlatnim odličjem nagrađeni su i Vjekoslav Majetić (DOK-ING Zagreb) za "Rudarski buldožer ULP dozer", Slobodan Rajić za "Uređaj za uklanjanje dlaka RS1", te Tomislav Bronzin za "Conference@net".

Najbolji zagrebački izlagači i ovaj su put bili prof. dr. sc. Vilko Žiljak i doc. dr. sc. Klaudio Pap sa "Sigurnosnim sustavom portreta s dualnim svojstvima", koji je proglašen najboljom europskom inovacijom i nagrađen s dvjema zlatnim medaljama.

Hrvatska gospodarska komora i Ljerka Nežić nagrađeni su medaljom grada Pittsburgha za dugogodišnji vrijedan doprinos uspjesima hrvatskih inovatora na INPEX-u.


Novosti 2011