clanak False

Urbani vrtovi

Gadonačelnik Milan Bandić, direktor 24 sata Boris Trupčević te direktor Radija Kaj Drago Gradečak, kao organizatori, najavili su nove aktivnosti projekta Urbani vrtovi. 
31.03.2016.


Na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskom vrtu Savica zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, direktor 24 sata Boris Trupčević te direktor Radija Kaj Drago Gradečak, kao organizatori, najavili su nove aktivnosti projekta Urbani vrtovi kojim se opremaju i uređuju zajednički dijelovi u Gradskim vrtovima. Projekt ove godine započinje uređenjem zajedničkog dijela postojećeg Gradskog vrta na Savici.
Projekt Urbani vrtovi uhvatio je čvrste korijene u cijeloj Hrvatskoj i svake se godine u njega uključuju novi gradovi. Tako su se ove godine priključili Grad Velika Gorica i Grad Samobor gdje će se u subotu održati prva u nizu ovogodišnjih zelenih akcija uz višegodišnje partnere projekta: Ožujsko pivo, Samoborku, Ecoimpuls i Eko taxi.
Ovo je četvrta godina u kojoj će se građani moći okupljati, vrtlariti na dosad neiskorištenim gradskim parcelama i razmjenjivati iskustva o ekološkom uzgoju hrane, a jedan od ciljeva projekta je inicijativa za bioraznolikost i očuvanje autohtonih hrvatskih povrtnih sorti.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su i gradonačelnici Samobora i Velike Gorice, Krešo Beljak i Dražen Barišić, sa Agronomskog fakulteta u Zagrebu prof.dr.sc. Tanja Gotlin Čuljak, korisnik vrtne gredice Berislav Blažević te voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare , partnera i donatora projekta, Tina Puhalo.