clanak False

Uvodna riječ Gradonačelnika

18.05.2020.
Riječ Gradonačelnika:
 
Poštovani i dragi sugrađani i sugrađanke,
iza nas su neki od najizazovnijih i najtežih dana našeg Grada, a pred nama zajednički put obnove i oporavka. U jeku globalne pandemije, dodatno smo pogođeni i snažnim potresom koji je mnoge ostavio bez domova, a svima nama oduzeo miran san.
Iako smo pogođeni značajnim materijalnim gubitcima, a nažalost i gubitkom jednog mladog života, iz prašina i krhotina Grada izdigle su se vrijednosti koje zajednički dijelimo. Vrijednosti poput zajedništva, solidarnosti, predanosti, požrtvovnosti i empatičnosti.
Među onima koji su spremno stali uz nas, da bi nam pružili podršku u tim teškim trenucima, jesu i naši stručnjaci mentalnog zdravlja čija je podrška ključna za obnovu onoga što je slomljeno unutar nas samih. Kako bismo zajedno odgovorili na potrebe onih koji su najranjiviji, a to su naša djeca i mladi, odlučio sam osnovati Povjerenstvo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Grada Zagreba.
Povjerenstvo objedinjuje bogate resurse, znanja, kapacitete, ali prvenstveno volju i želju stručnjaka koji rade s djecom u našim gradskim ustanovama da pomognu dugoročno ojačati otpornost djece, osnaživanjem njih samih, ali i njihovih roditelja, odgajatelja, nastavnika, stručnih suradnika u školi i drugih koji brinu o njihovoj dobrobiti.
Djeca su ogledalo nas odraslih i napredak jednog društva ogleda se kroz naše postupanje prema djeci. Dužni smo skrbiti o njihovim potrebama i zdravlju, nježno i predano, te vjerujem da ćemo kroz aktivnosti rada ovog Povjerenstva pomoći vratiti i zadržati osmijeh na licima naših najranjivijih sugrađana, djece i mladih.
Srdačno Vas pozdravljam!
Vaš Gradonačelnik
Milan Bandić