clanak False

Uz Zagrebački kvartet i stihove hrvatskih pjesnika otvoren Cvjetni trg

31.10.2012.

(Hina / www.zagreb.hr) - Uz prigodnu svečanost, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, večeras je simbolično otvorio Trg Petra Preradovića s okolnim ulicama, nakon temeljite obnove - zamjene hodnih obloga, hortikulturnog uređenja, postavljanja nove urbane opreme i dekorativne rasvjete.

Na samom središtu Trga, uz atraktivno osvijetljen spomenik Petru Preradoviću, u organizaciji Grada, za naše sugrađane, poznati Histrion Zlatko Vitez recitirao je stihove hrvatskih pjesnika, a uz taktove Mozarta, Sorkočevića, Gershwina...najstariji hrvatski komorni ansambl i simbol našega grada Zagrebački kvartet pridonio je ugodnoj atmosferi na jednom od ljepših zagrebačkih trgova. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okupljenim građanima rekao je da je sretan i ponosan. Zahvalio im je što su došli na svečanost, te ih pozvao da zaplješću za "zagrebački štih" i za "zagrebački europski štih" ali i za one koji su bili protiv uređenja Cvjetnog trga i koji su prosvjedovali, jer, kako je rekao, "i to je demokracija". 

"Treba im čestitati, jer u demokratskom društvu treba čuti i drukčija razmišljanja i ja im čestitam. Ali, čestitam prije svega onima koji su bili protiv, jer da nisu bili protiv, mi ovo ne bismo napravili. Čestitam onima koji su bili za i pomogli da ovo napravimo, a čestitam i mojim dragim Zagrepčanima i
Zagrepčankama jer bez njih ovo ništa ne bismo napravili", istaknuo je Bandić. 

Kazao je kako mu je jedna gospođa upravo rekla "da 46 godina stanuje na Cvjetnom placu i da nikad nije izgledao ljepši", ali i da je "rekla i jednu opravdanu kritiku nama svima, da nema ni jedne razglednice na našim kioscima s Cvjetnog placa". "Pokušat ćemo to napraviti da sada ovako
'zbigecan' Cvjetni plac dobije razglednicu i da ona ravnopravno konkurira s čestitkama, pozdravima iz grada Zagreba", rekao je Bandić. 

Novinarima je prije otvorenja obnovljenog Trga Petra Preradovića rekao kako misli da su sugrađani najsretniji. "Sretni smo da smo ovo uredili upravo onako kako smo i očekivali na početku kad smo išli u projekt uređenja Cvjetnog trga", istaknuo je Bandić.

 



FOTO GALERIJA