clanak False

Više o božićnoj dekoraciji u Zagrebu

19.04.2017.

Božićna će drvca biti postavljena na Trg bana Jelačića, na Markov trg I na Kvaternikov trg, u središtima gradskih četvrti, na Bundeku, u Grškovićevoj I ispred Katedrale, ten a drugim frekventnim gradskim lokacijama. Ukupno će u Zagrebu biti postavljeno 41 božićno drvce.

Kao i prethodnih godina, u blagdanskom će ozračju uz prigodnu dekoraciju osvanuti gradsko središte: Ilica od Trga bana Josipa Jelačića do Britanskog trga, Frankopanska ulica od Ilice do Prilaza Gjure Deželića, Masarykova, Teslina, Petrinjska, Jurišićeva, Draškovićeva, Stara Vlaška, Bakačeva, Tkalčićeva ulica i Radićeva ulica, kao i potez Vlaške ulice do Kvaternikovog trga i Domjanićeve ulice.

Od gradskih trgova osim sadržanih u navedenom obuhvatu obuhvaćeni su i trgovi: Starčevićev trg, Trg Stjepana Radića, Trg žrtava fašizma, Trg Sv. Marka, Podsusedski trg, Meštrovićev trg, Kvaternikov trg, Preradovićev trg, Britanski trg i Petretićev trg.

U okolnim ulicama Preradovićevog trga: Bogovićeva, Gajeva, Preradovićeva, Petrićeva, Margaretska, Preobraženskog, Varšavska te Tkalčićeva i ulica Pod zidom biti će postavljene iznad ulica 24 LED zastave, crven-bijeli-plavi, dužine 20 m kao nebeski svod.

Također će se postaviti prigodna dekoracija i na pročelja značajnih zgrada: Gradske uprave, Gradske knjižnice, Umjetničkog paviljona, Zagrebačke katedrale, Doma HDLU, te na knjižnicu i muzej u centru Sesveta kao i na Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Osim prirodnih borova postavljaju se i svjetleći umjetni borovi na slijedećim lokacijama: Dugave ispred Oktogona, Park Nehajska, parkovna površina ispred crkve u Sigetu, terminalima: Borongaj, Črnomerec, Savski most, Dubec, Dubrava i Ljubljanica.