clanak False

Više...press materijal

21.12.2012.

 (Press materijal) Zagreb i Sljeme u prvom će tjednu sljedeće godine ponovno ugostiti najbolje svjetske skijašice i skijaše. Slalomske utrke Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy”, koje po jedinstvenoj atmosferi zauzimaju posebno mjesto u Svjetskom kupu, održat će se 4. i 6. siječnja 2013. Ženski slalom vozit će se kao noćna utrka, što dodatno povećava atraktivnost dogañaja. Start prve vožnje ženskog slaloma 4. siječnja je u 15:45 sati, a druge vožnje u 18:30 sati. Muški slalom je ove godine dnevna utrka, ali pada u nedjelju tako da će još veći broj posjetitelja moći doći na Sljeme bodriti Ivicu i najbolje svjetske slalomaše, a startna vremena su podešena tako da što više posjetitelja stigne na Sljeme. Start prve vožnje 6. siječnja je u 10.45, dok druga vožnja najboljih svjetskih slalomaša počinje u 14:00 sati.
Uz 75 najboljih slalomašica i slalomaša, u Zagrebu se u danima održavanja utrka očekuje više od 400 članova ekipa iz 25 zemalja s četiriju kontinenata. Mnoge od njih Zagrepčani će moći sresti i na Trgu bana Josipa Jelačića, na javnim izvlačenjima startnih brojeva, koja se održavaju u četvrtak 3. siječnja u 19.00 sati za žensku utrku, odnosno u subotu 5. siječnja u 18.45 sati za mušku utrku.

„dm Zagreb Ski Legends“ humanitarna utrka na Sljeme dovodi najveće skijaške legende

U Zagreb se ove godine vraća i utrka skijaških legendi pod nazivom, „dm Zagreb Ski Legends“. Prva utrka legendi na Sljemenu je održana 2008. godine te potom i 2009. i 2010. godine. Nakon dvije godine u kojima utrka nije mogla biti održana zbog termina slalomskih utrka, legende se vraćaju na Sljeme. Utrka legendi će biti održana u nedjelju, 6. siječnja 2013. s početkom u 17.30 sati, nakon muškog slaloma. Velika skijaška imena poput Alberta Tombe, Marca Girardellija i Kristiana Ghedine te naših djevojaka Janice, Ane i Nike još će se jednom spustiti u paralelnom veleslalomu niz zagrebačko Sljeme, kako bi nam, uz naše vjerne sponzore, pomogli prikupiti značajna i potrebna sredstava za humanitarne svrhe.
Tradicionalno će donacija od utrke legendi biti namijenjena Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.
Vrijeme je do sada išlo na ruku organizatorima, pa su pripreme na Sljemenu već daleko odmaknule, potvrdio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka Vip Snow
Queen Trophy. „Staza je uglavnom spremna, ostaje još samo da dovršimo zadnje organizacijske detalje. Očekujemo veliki broj navijača, tome nam posebno pogoduje vikend termin, a kao i svake godine očekujemo ponovno sjajnu atmosferu i bučno navijanje, kako za Ivicu i ostale naše natjecatelje, tako i za sve ostale skijašice i skijaše, po čemu je Sljeme nadaleko poznato. Da se odužimo veličanstvenoj sljemenskoj publici i navijačima pripremili smo im dodatni poklon: hrvatsku navijačku zastavicu za svakog posjetitelja, a također proširit ćemo i ponudu besplatne hrane i pića.

Za još bolji doživljaj Sljemena navijačima povećani su video zidovi i poboljšan razglas. Mogu jamčiti da će organizacija opet biti na najvišoj razini, jer to je naša obveza prema svim našim partnerima i ljubiteljima skijanja“, naglašava Pavlek.
Vrhunska organizacija omogućila je Vip Snow Queen Trophy-ju da konkurira za „Club 5+ Ski Classics“, udruženje najpriznatijih i tradicionalnih organizatora svjetskih skijaških utrka, čiji su članovi Val Gardena, Garmisch-Partenkirchen, Kitzbühel, Wengen, Val d'Isere i brojni drugi renomirani i dugogodišnji organizatori. Posljednja službena inspekcija za „Club 5+“ očekuje se u siječnju tijekom sljemenskih slalomskih utrka, a primanje u proljeće na godišnjem FIS-ovom susretu u Dubrovniku, naglasio je predsjednik Organizacijskog odbora Miho Glavić.

Radovi na Sljemenu prema planu, skijalište Sljeme se otvara u subotu za građanstvo!


Radovi na Sljemenu napreduju prema planu. Zadnjih dana završeno je zasnježenje Crvenog spusta koji se sutra otvara za grañanstvo, izvijestio je Dragutin Žiljak, voditelj skijališta Sljeme. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić stigao je upravo sa Sljemena gdje je napravio ranojutarnji pregled staze: „Zadovoljan sam s viđenim, dečki su napravili odličan posao, a presretan sam jer će ovih dana i građani Zagreba i gosti koji dolaze u Zagreb preko božičinih blagdana moći skijati na Sljemenu. Pozivan sve navijače i ljubitelje skijanja i Sljemena da dođu u što većem broju na Sljeme i podrže Ivicu, ali i sve ostale najbolje svjetske slalomašice i slalomaše. Sljeme i Zagreb će već devetu godinu zaredom biti centar skijaškog svijeta i još jednom će slika sa Sljemena obići sv kontinente. To je nemjerljiva promocija za Grad Zagreb i ponosan sam na to“.

Crveni spust je prekriven snježnim pokrivačem (kombinacija prirodnog i strojno proizvedenog snijega) debljine najmanje pola metra, te mu niti toplo vrijeme i kiša ne mogu značajnije naštetiti, tj. dovesti u pitanje održavanje utrka. Snježni topovi se ovih dana sele na Zeleni spust i Činovničku livadu kako bi se pokušalo da i te staze, ovisno o temperaturama slijedećih dana, budu uskoro spremne za otvaranje za grañanstvo, ali i za trening natjecatelja. Službena FIS kontrola zakazana je za 26.12., ali s obzirom na dobru snježnu situaciju postoji mogućnost da se i ne održi odnosno da se održi telefonski. U pripremi i realizaciji projekta sljemenskih utrka sudjeluje preko 2.000 ljudi.


Ulaznice u prodaji, na Sljeme vlakom jeftinije

Ulaznice za sljemenski spektakl Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ 2013 - Zagreb/Sljeme su u prodaji u odabranim Vip centrima i putem on line sustava www.ulaznice.hr . Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 60 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 25 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 100 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 120 kuna, a za djecu od 7 do 15 godina 50 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan za oba dana. Uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma i humanitarnu utrku legendi, u cijeni svih vrsta ulaznica uključeni su prijevoz, koncerti domaćih izvoñača na Krumpirištu, zabavne i nagradne igre sponzora,
besplatna hrana i piće, a novost je i poklon svim posjetiteljima: hrvatska navijačka zastavica!
S kupljenom ulaznicom za Vip Snow Queen Trophy 2013. može se ostvariti i popust od 40 posto na povratne karte u svim vlakovima Hrvatskih željeznica.
Vipnet generalni sponzor šestu godinu za redom Generalni sponzor hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija te utrka na Sljemenu već šestu godinu za redom je Vipnet, koji kroz te i brojne druge aktivnosti podupire razvoj skijanja u Hrvatskoj. Predsjednik Uprave Vipneta, Mladen Pejković na današnjoj je konferenciji za medije istaknuo: „Kao generalni sponzor utrka Vip Snow Queen Trophy već 6. godinu zaredom, na Sljemenu smo za navijače osigurali dodatne zabavne sadržaje i brojne nagradne igre, a mislili smo i na one koji će utrke pratiti na malim ekranima. Tako će moći
sudjelovati u SMS nagradnoj igri „Pogodi pobjednika“ i osvojiti put za dvoje na završnicu Svjetskog kupa, dok svi novi korisnici naše usluge Vip TV ulaze u nagradno izvlačenje u kojem mogu osvojiti dva vikend-skijanja za dvije osobe uz prisustvovanje treningu Ivice Kostelića, odnosno naših reprezentativaca“.

Slika sa Sljemena na svim kontinentima


TV prijenos sljemenskih utrka, koji već devetu godinu uspješno realizira Hrvatska radio televizija, ide uživo na renomirane TV postaje u preko 20 zemalja (iz Europe, Sjeverne Amerike i Azije), a snimke, vijesti i reportaže još u 50-ak zemalja svijeta. TV prijenos ženskog slaloma na Sljemenu 2012. uživo su, uglavnom na nacionalnim televizijama, pratili gledatelji u 20 zemalja svijeta, a muškog u 25 zemalja svijeta te dodatno obje utrke gledatelji Eurosport Azija i Eurosport Internationala, što znači da je slika iz Zagreba i Hrvatske dosegnula sve kontinente. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), prošlosezonske sljemenske utrke bile su po svim parametrima TV gledanosti među najgledanijima od svih utrka FIS Svjetskog kupa, a muška utrka je ujedno bila druga najgledanija od svih prošlosezonskih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo!

Volonteri dolaze i iz Splita, Osijeka i Rijeke


Hrvatski skijaški savez i ove je godine dogovorio suradnju s Hrvatskim školskim športskim savezom u čijoj organizaciji na sljemenske utrke dolaze najuspješniji sportski osnovnoškolski i srednjoškolski kolektivi. Na Sljemenu će ove godine biti još više volontera. Suradnja Hrvatskog skijaškog saveza s Volonterskim centrom Zagreb, pokrenuta 2011. povodom Europske godine volontiranja, proširena je ove godine na još tri volonterska centra iz Splita, Osijeka i Rijeke. Tako je u suradnji s Volonterskim centrima Zagreb i Osijek te Udrugama Mi iz Splita i SMART iz Rijeke izmeñu više od 60 prijavljenih odabrano ukupno 30 volontera.
Volonteri iz cijele Hrvatske imat će priliku dobiti uvid u organizaciju jednog od najuspješnijih sportskih dogañaja u Hrvatskoj, razvijati svoje komunikacijske vještine i uživati u vrhunskom sportu. Ujedno, rad volontera omogućit će posjetiteljima jednostavnije snalaženje na Sljemenu i olakšati pristup različitim sadržajima.