clanak False

VIŠE...s konferencije za novinare

19.04.2017.

Na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić najavio je drugu po redu manifestaciju Kestenijada i portugizac na Bundeku koja će se održavati sutra, 19. listopada, na istočnoj strani novozagrebačkog jezera od 11,00 do 17,00 sati. 

Za posjetitelje ovog popularnog zagrebačkog parka priprema 10-ak tisuća besplatnih porcija pečenih kestena s Bundeka i iz Hrvatske Kostajnice, a po povoljnijim cijenama će se moći degustirati i kupiti mlado vino staro tek jedan mjesec – Portugizac koji je proizveden u podrumima vinara Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Budući se 20. listopada obilježava Svjetski dan jabuka, na Bundeku će se po popularnmoj cijeni moći kupiti i prave domaće jabuke i jabučni sok. Program će upotpuniti Kulturno-umjetničko društvo Prepuštovec i popratni tamburaški sastav uz voditeljsku palicu Ivana Fiolića Fije.
Kad sam prije deset godina donio odluku da uredimo Bundek, već tada sam imao želju da jednog dana priredimo ovakvu manifestaciju, stoga smo i posadili 500 mladih kestenova koji danas daju plodove, rekao je gradonačelnik i pozvao Zagrepčane, ljubitelje slatkih plodova i vina da svojim dolaskom uveličaju ovu manifestaciju i uživaju u prirodi i druženju.

Na događanju će se predstaviti 17 kestenjara, desetak vinara te pet proizvođača jabuka i jabučnog soka, a organizatori su Grad Zagreb, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Udruga vinska cesta Grada Zagreba, Udruga Zagrebačko vinogorje i zagrebačka županija.