clanak False

Volonterski Oskar 2020.

19.11.2020.
Grad Zagreb nastoji promovirati te razvijati volonterstvo kontinuiranim podržavanjem niza akcija te podizanjem javne svijesti o važnosti volontiranja. S Volonterskim centrom Zagreb suradnja uspješno traje već dugi niz godina, tome pridonosi i sporazum koji je sklopljen kako bi se pojednostavilo organiziranje volontiranja kao i angažman volontera te je učinjen značajan korak u promociji i razvoju volontiranja na način aktivnog uključivanja građana u rješavanje problema lokalne zajednice.

Kako bi se istaknuo poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb dodjeljuje Volonterskog Oskara.

Volonterski Oskar nagrada je za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na razini Grada Zagreba, na godišnjoj osnovi.

Otvoren je drugi krug natječaja za Volonterskog Oskara 2020, zagrebačku nagradu za volontera/ku godine. U prvom je krugu odlučivanja stručno povjerenstvo uzimajući u obzir kriterije natječaja odabralo troje kandidata koji su ušli u uži krug natječaja. Sada su građani na redu da odaberu kandidatkinju/kandidata za koju/kojeg smatraju da zaslužuje ovu nagradu.

Nominacije za Volonterskog Oskara 2020.:
  1. Lara Andrić (20), volonterka je udruge Are You Syrious?
  2. Viktorija Petek (70), volonterka udruge Mali zmaj
  3. Zvonko Grgec (64), volonter Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo
 
Glasovati se može putem stranice Volonterskog centra Zagreb do 02. prosinca 2020., a kandidatkinji/kandidatu koja/koji prikupi najveći broj glasova građana bit će dodijeljena nagrada Volonterski Oskar.

Na strancima Volonterskog centra Zagreb (https://www.oskar.vcz.hr/oskar/)  možete pogledati priče kandidatkinja/kandidata te glasovati za jednu/jednoga od njih.

Nagrada će dobitnici/dobitniku biti uručena na svečanom događanju „Dodjela Volonterskog Oskara 2020.” koji će se održati 04. prosinca 2020.