clanak False

Walsh osvojio Memorijal Ivana Ivančića drugu godinu zaredom

29.08.2017.
(Hina) - Svjetski prvak u bacanju kugle, Novozelanđanin Tomas Walsh pobjednik je trećeg Memorijala Ivana Ivančića, natjecanja kuglaša u sklopu međunarodnog zagrebačkog atletskog mitinga održanog u ponedjeljak pored fontana, dok je brončani s nedavnog SP-a u Londonu Stipe Žunić zauzeo šesto mjesto.

Walsh je u svom četvrtom dolasku u Zagreb ostvario treću pobjedu, drugu zaredom, a za taj domet dovoljan mu je bio hitac od 21.50 metara kojega je ostvario u trećoj seriji. Odličan hitac Novozelanđanin je imao i u drugoj seriji kada je bacio samo dva centimetra manje.

Drugo mjesto osvojio je Australac Damien Birkinhead s novim nacionalnim rekordom od 21.35m, dok je treći Poljak Michal Haratyk bacio samo centimetar manje.

Žunić je tijekom natjecanja imao tri ispravna hica, a sva tri su završavala oko 20.50 metara. U drugoj seriji dobacio je do 20.47m, u četvrtoj do 20.66m, što mu je bio i najbolji hitac, a u petoj do 20.60m. Ti rezultati su gotovo metar kraći od njegova hrvatskog rekorda od 21.48m kojega je postavio ranije ove godine u Splitu, odnosno rezultata s kojim je osvojio broncu na SP u Londonu (21.46m) ranije ovoga mjeseca.

"Na zagrijavanju sam nekoliko puta bacio oko 21 metra, ali sam u prvoj seriji imao peh jer sam zaradio lakšu ozljedu, pa to nisam uspio ponoviti u natjecanju. Žao mi je što se nisam uspio priključiti borbi za sam vrh, jer je natjrcanje bilo stvarno dobro što potvrđuju i osobni rekord Birkinheada, a i Haratyk je bacio blizu svog osobnog rekorda", rekao je Žunić.

Na natjecanju su nastupila još dva hrvatska predstavnika koji su završili na pretposljednjem i posljednjem mjestu. Filip Mihaljević je bio deveti sa 19.82m, a Nedžad Mulabegović, koji se ovim nastupom oprostio od aktivne karijere deseti sa 17.78m.