clanak False

Zagreb finalist za nagradu European Mobility Award 2022

02.03.2023.
Grad Zagreb jedan je od tri finalista za dodjelu nagrade Europskog tjedna mobilnosti, uz portugalsku Bragu i bugarsku Sofiju. Proglašenje pobjednika će se održati 23. ožujka, na svečanosti dodjele nagrada u Dvorcu grofova u Gentu u Belgiji.

Ulazak među finaliste priznanje je Gradu Zagrebu za organizaciju 22. po redu Europskog tjedna mobilnosti u rujnu 2022., na temu "Bolja povezanost" uz slogan "Kombiniraj i kreći se!", tijekom kojeg su se građani upoznali s različitim inicijativama i projektima usmjerenim promicanju održive mobilnosti i smanjenju emisija štetnih plinova.

Tri grada finalista, koji su se istaknuli svojim inovativnim i uspješnim pristupom u organizaciji i provedbi aktivnosti, odabralo je neovisno povjerenstvo stručnjaka za mobilnost i promet.

Nominacija za ovu prestižnu nagradu ujedno je i priznanje Gradu  Zagrebu za sve pokrenute inicijative i projekte u promoviranju održive urbane mobilnosti. Pristupačnost i dostupnog javnog prijevoza i javnih površina značajno unaprjeđuju kvalitetu života svih građana, a za osobe s invaliditetom temeljni su preduvjet uključivanja u život zajednice.

Ponosni smo što je Grad Zagreb prepoznat kao jedan od najinovativnijih i najuspješnijih gradova u Europi u kreiranju održivog urbanog okruženja.

Za više informacija posjetite: https://mobilityweek.eu/europeanmobilityweek-award/ 

Aktualno