clanak False

Zagreb i Šangaj nastavljaju suradnju

02.09.2013.


Gradonačelnik Šangaja Yang Xiong i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas su u gradskoj palači Dverce potpisali Memorandum razumijevanja o prijateljstvu i suradnji između dva glavna grada. 

Izraz je to želje za potvrđivanjem i jačanjem suradnje koja traje više od 30 godina, još od 1980., ali i primjer kako se uspješno njeguje prijateljstvo između gradova, složili su gradonačelnici nakon samog čina potpisivanja. 

Ovaj Memorandum, koji smo potpisali za razdoblje od 2013. do 2017., bit će novi zalet za razvijanje suradnje i razmjenu iskustava na područjima gospodarstva, prometa, ekologije, kulture, znanosti, tehnologije…, naglasio je gradonačelnik Bandić, istaknuvši da ovaj susret nadilazi susret dvojice gradonačelnika, već da je veliki događaj i za Hrvatsku. 

Drago mi je što imam priliku posjetiti vaš lijepi Zagreb i Hrvatsku, te što se ponovno susrećem sa svojim prijateljem gradonačelnikom Bandićem u ovako značajnoj prigodi, rekao je gradonačelnik Yang Xiong. Potpisivanjem Memoranduma između Zagreba i Šangaja, osim tradicionalnog prijateljstva, otvara se novi veliki prostor za suradnju. Naše odnose gradimo na međusobnom poštovanju, dodao je gradonačelnik Xiong i želimo da se oba grada razvijaju i napreduju.