clanak False

Zagrebačka filharmonija večeras nastupa na Ljetnoj pozornici Bundek

10.07.2020.
Nakon Tamburaškog orkestra HRT-a, čijim je nastupom otvoren ovogodišnji program, na ponton Ljetne pozornice Bundek danas - u petak 10.7. stiže naš broj 1 simfonijski orkestar - Zagrebačka filharmonija. Orkestrom ravna mladi i uspješni maestro Miran Vaupotić, a na programu su neki od najvećih hitova klasične glazbe - od Mozarta do Brahmsa i od Bersa do Suppéa.
 
Brojni ljubitelji glazbe uživat će u Valceru cvijeća iz Orašara P. I. Čajkovskog ili Slavenskom plesu br. 8 A. Dvořáka, a imat će prigodu čuti i izvedbu pjesme Moj Zagreb, tak imam te rad, popularnog songa koji je Zagrebačka filharmonija snimila i objavila putem društvenih mreža u vrijeme epidemije, u povodu velikog potresa u Zagrebu. Koncert Zagrebačke filharmonije na Ljetnoj pozornici Bundek održat će se u sjećanje na Nikolu Teslu.
 
Ansambl Opere b.b. Zagreb stari je gost i "miljenik" publike na Bundeku, na kojemu je već predstavio više zapaženih projekata i nastupa. Ove godine pripremaju čak dva: u subotu 11.7. kad će pod vodstvom maestra Darijana Ivezića izvesti program popularnih operetnih brojeva od Grofice Marice, preko Šišmiša do Vesele udovice, koje će pjevati Nela Katalenić, Lidija Horvat-Dunjko, Josipa Bilić, Siniša Galović i Ronald Braus.
 
A pridružit će nam se ponovno i u ponedjeljak 13.7. kada će ponoviti veliku uspješnicu iz prethodnih sezona - izvedbu slavne operete Vesela udovica Franza Lehára u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića, ponovno pod vodstvom maestra Ivezića.
 
Nedjelja 12.7. rezervirana je pak za III. susret puhačkih orkestara u organizaciji Zagrebačkog orkestra ZET-a, a ove godine na pozornici Ljetne pozornice uz već spomenutog nositelja projekta - Zagrebački orkestar ZET-a pod vodstvom Hrvoja Pintarića - predstavit će se i Puhački orkestar Goričan (dirigent Luka Dominik), Banda d'ottoni della Comunità degli Italiani Visinada (Brass band Zajednice Talijana iz Vižinade, dirigent Alen Bernobić) te Limena glazba Dekanovec (dirigent Daniel Požgaj).
 
Koncerti počinju u 21:00 sati. Ulaz na sve programe je slobodan, ali će biti kontroliran te ograničen u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama. Iz istih razloga broj sjedećih mjesta bit će ograničen.

PETAK 10.7.
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
MIRAN VAUPOTIĆ, dirigent
 
Koncert posvećen Nikoli Tesli
 
Program:
Moj Zagreb, tak imam te rad (arr. D. Palanović)
W. A. Mozart: 40. simfonija u g-molu, KV 550, I. st. - Molto Allegro
L. van Beethoven: Coriolan, uvertira
P. I. Čajkovski: Valcer cvijeća iz suite Orašar
B. Bersa: Idila, za orkestar
E. Grieg: Peer Gynt, suita br.1, op. 46, IV stavak
A. Dvořák: Slavenski ples op. 46 br. 8
F. von Suppé: Laka konjica, uvertira opereti
J. Brahms: Mađarski ples br. 5

 
SUBOTA 11.7.
OPERETNA VEČER
 
OPERA b.b. Zagreb
Pjevaju: NELA KATALENIĆ, LIDIJA HORVAT-DUNJKO, JOSIPA BILIĆ, SINIŠA GALOVIĆ, RONALD BRAUS
 
Komorni orkestar Opere bb
DARIJAN IVEZIĆ, dirigent
 
Program: Popularni glazbeni brojevi iz opereta Grofica Marica, Šišmiš i Vesela udovica
 
 
NEDJELJA 12.7.
III.  MEĐUNARODNI SUSRET PUHAČKIH ORKESTARA
Organizator: Zagrebački orkestar ZET-a
 
Zagrebački orkestar ZET-a
Dirigent: Hrvoje Pintarić
 
Puhački orkestar Goričan
Dirigent: Luka Dominik
 
Banda d'ottoni della Comunità degli Italiani Visinada
(Brass band Zajednice Talijana iz Vižinade)
Dirigent: Alen Bernobić
 
Limena glazba Dekanovec
Dirigent: Daniel Požgaj
 
 

Aktualno