clanak False

Zamjenica Majić na panelu "Compliance officer"

24.10.2019.
Konferencija Compliance officer – uloga i dužnosti održava se danas u Hotelu Hilton, u organizaciji ICCrA Institut za Compliance, Criminal Compliance i Anti-Money Laundering i poslovnog tjednika Lider. U ime zagrebačkog gradonačelnika, stručni skup je pozdravila zamjenica doc. dr. sc. Olivera Majić, a u ime organizatora Davor Iljkić, predsjednik ICCrA. Okupljenima se obratila i zamjenica američkog veleposlanika Victoria J. Taylor.

U svom govoru okupljenima, zamjenica Majić posebno se dotaknula pitanja tranzicije hrvatskog društva, činjenice da se radi o mladoj tržišnoj ekonomiji, zatim hrvatskog pravnog okvira korporativnog upravljanja i implementiranja europskih direktiva, kao i formalnog obrazovanja i stručnog znanja o poslovnim procesima koje Compliance officer mora imati kako bi učinkovito izvršavao svoj posao. Osvrnula se i na outsource pravnih usluga te na brojne regulatore koji kontroliraju rad poduzetnika.

Cilj konferencije je šire prihvaćanje discipline i prakse Compliance officera u hrvatskom gospodarstvu, domaći i strani stručnjaci prezentiraju primjere dobre prakse a poseban fokus je na aktualnim pitanjima: Koja je uloga i pozicija CO u strukturi društva u odnosu na upravu i nadzorni odbor? Koje su uloge i dužnosti Compliance officera i kako je to riješeno na razini europskih zakonodavstava i kako bi trebalo biti u Hrvatskoj? Kako je postavljena struktura Compliance u domaćim ali i u drugim multinacionalnim tvrtkama? Kakva su iskustva i s kojim problemima se najčešće susreće Compliance officer?