clanak False

13. ZeGeVege festival na Trgu bana Jelačića

03.09.2021.
Više od 70 izlagača - proizvođača zdrave hrane, kozmetike i drugih prirodnih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, danas i sutra na Trgu bana Jelačića izlažu svoje proizvode na 13. tradicionalnom ZeGeVege festivalu. Posjetitelje očekuju i brojne degustacije i promotivne prodaje te razne edukativne i zabavne aktivnosti.

Izlagače je danas obišao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je istaknuo da mu je iznimno drago što je sve više poklonika zdravog i održivog življenja u Zagrebu, a posebno je zahvalio Udruzi Prijatelji životinja koja je svojim zalaganjem učinila da ovaj Festival po svojoj jedinstvenoj ponudi postane prepoznatljiv i dobro posječen od strane građana.

„Ovaj Festival je od iznimne važnosti, jer šalje sliku Zagreba koji promovira održivo življenje, zaštitu okoliša, održivi razvoj te potiče građane da više razmišljaju o svojoj prehrani“, rekao je gradonačelnik. Istaknuo je i kako se nada da će ovaj trend postati popularniji i utjecati na daljnje širenje ekološkog i održivog načina proizvodnje hrane i drugih proizvoda.

ZeGeVege festival dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu te u još 15 europskih gradova, a ostale bratske festivale ZeGeVege nadmašuje po svojoj veličini, brojnosti izlagača i posjećenosti. Kao i prijašnjih godina, i ove je godine Grad Zagreb pokrovitelj Festivala.

Cilj ZeGeVege festivala je da na zabavan i pristupačan način educira građane o problemima 21. stoljeća uzrokovanima iskorištavanjem prirode i životinja te da promiče način življenja koji dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu, miran suživot svih bića na Zemlji i prevenciju i suzbijanje raznih bolesti.

Ovogodišnji ZeGeVege festival zasjat će u punom sjaju istodobno poštujući sve propisane protuepidemijske mjere. S ciljem educiranja javnosti o važnosti prelaska na biljnu prehranu i održivog življenja, posjetitelje ZeGeVegea dočekat će brojni izlagači biljne hrane, ekoproizvoda, štandovi s različitom literaturom i mnogi drugi, kao i restorani s ponudom ukusnih veganskih jela za sve one koji se odmah požele počastiti.

Gradske vijesti - 2021.