clanak False

Održana 5. sjednica GSV-a Grada Zagreba

06.10.2021.
Danas se u zgradi Gradske uprave održala 5. sjednica GSV-a Grada Zagreba. Najvažnije teme o kojima se raspravljalo su razvoj Socijalnog dijaloga u Gradu Zagrebu i imenovanje članova i zamjena članova u radna tijela u tri povjerenstva: Povjerenstvo za gospodarstvo i ekološku održivost, Povjerenstvo za zapošljavanje i socijalnu politiku i Povjerenstvo za razvoj civilnog društva. Povjerenstva će se formirati do kraja sljedećeg tjedna nakon čega će se održati konstituirajuće sjednice.

Nakon održane sjednice izjavu su dali Igor Škrgatić, predsjednik ispred Hrvatske udruge poslodavaca, Danijela Dolenec, potpredsjednica ispred Grada Zagreba te Anto Jelić, potpredsjednik ispred Sindikata.

 „Današnjoj sjednici prisustvovao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević kao i Uprava Zagrebačkog holdinga, a što govori o važnosti procesa transformacije ZGH, uz podršku Grada kao vlasnika“, izjavio je predsjednik Škrgatić.

Danijela Dolenec je naglasila važnost Socijalnog dijaloga kako bi se dugogodišnji problemi što prije krenuli razrješavati. „Svi koji smo danas bili na sjednici smo oko toga složni, imamo zajednički interes. ZGH, ZET i druga gradska poduzeća moraju se stabilizirati i konsolidirati u najkraćem mogućem roku. Grad Zagreb radi na izradi prijedloga Proračuna za 2022., Zagrebački holding na Planu poslovanja, a sve su to intenzivni procesi u koje moraju biti uključeni i sindikati kao socijalni partneri.“

Anto Jelić je dodao kako je u prošlom periodu nedostajalo kvalitetnog dijaloga, te izrazio zadovoljstvo što su svi, uključujući i gradonačelnika Tomaševića, zauzeli jedan zajednički stav - da će socijalni dijalog u ovom vrlo teškom i zahtjevnom vremenu biti puno bolji.

Gradske vijesti - 2021.