clanak False

Aktivno ljeto na otvorenom: besplatni rekreacijski programi za sve

19.06.2020.
Zagrebački savez sportske rekreaciie od 15.06. do 15.09.2020. provodi projekt LJETNI PROGRAMI SPORTA ZA SVE. Ove godine, neposredno po normalizaciji svekolikog života Grada, pod motom AKTIVNO LJETO NA OTVORENOM nude se građanima besplatni programi zdravstvenog vježbanja, fitnesa na otvorenom, demonstracija i poduka rekreacijskih aktivnosti i sustava vježbanja, prezentacije i savjetovanja ili treninzi i natjecanja za sportaše rekreativce.

Ljetni program se odvija na više od dvadeset lokacija u Gradu, obima 1600 h različitih sportskih programa u tijeku tri ljetna mjeseca; te u tom periodu programe koristi više tisuća građana Zagreba, svih godina, različitog zdravstvenog i fitnes stanja i interesa.

CILJ PROJEKTA je naznačiti važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću i omogućiti našim sugrađanima sudjelovanje u različitim sadržajima sportske rekreacije Grada. Stručno planirani i vođeni, programi tjelesnog vježbanja doprinijet će obnovi funkcionalnih i radnih sposobnosti, zaštiti i unapređenju psihofizičkih stanja zdravlja, općoj kvaliteti življenja, socijalizaciji i građanskoj solidarnosti.

O SAVEZU: Provedbu Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba, u dijelu koji se odnosi na poticanje sportske rekreacije, realizira Zagrebački savez sportske rekreacije „Sport za sve“. Savez okuplja 18 Društava sa cijelog područja Grada Zagreba, zajedno realizira dvjestotinjak programa sporta za sve, na skoro stotinu gradskih lokacija i uključuje oko 6000 članova i preko 20 tisuća korisnika programa sportske rekreacije Grada.

SADRŽAJ:
Fitnes programi na otvorenom
Fitnes programi u vodi
Natjecanja u košarci, odbojci, malom nogometu, tenisu, stolnom tenisu, boćanju
Funkcionalni trening, Aerobni mix. treninzi, Fit-Boks
Vježbe za postizanje i održavanje pravilnog držanja tijela
Korektivna gimnastika, pilates
Aerobic, zumba, dance fitnes, total body workout
Škola nordijskog hodanja i pješačenja
Škola rolanja za predškolce
Rekreacijsko jahanje za djecu
Vikendom na Medvednicu
Međugeneracijski programi
Savjetovalište Sporta za sve - Zagreb
Treninzi, natjecanja i stručni savjeti pod vodstvom kineziologa SPORTA ZA SVE

PLAKAT LJETNOG PROGRAMA 2020
LJETNI PROGRAM 2020 - POPIS AKTIVNOSTI
 

Aktualnosti