clanak False

Dominik Etlinger osvojio zlato na hrvačkom Zagreb Openu

09.11.2020.
Tijekom vikenda, od 7. do 8. studenoga, u Domu sportova održan je Grand Prix Zagreb Open 2020., sedmi međunarodni turnir u hrvanju grčko-rimskim načinom za seniore na kojem je od hrvatskih predstavnika u kategoriji do 72 kg najuspješniji bio Dominik Etlinger. Zlatnu medalju, koju je na ovom natjecanju osvojio treći put, Etlingeru je uručio gradonačelnik, istaknuvši da sportski ogledi pokazuju da je sport jedan od najboljih načina na koji se možemo nositi sa svim nedaćama.

Od ostalih predstavnika 
Ivan Huklek u kategoriji do 87 kg morao se zadovoljiti srebrom, kao i Marko Koščević u kategoriji do 130 kg. Brončana odličja pripala su Karlu Kodrić (do 82 kg), Filipu Smetku (do 87 kg) te Anti Milkoviću (do 130 kg). Hrvatski reprezentativci zauzeli su ekipno drugo mjesto. Prvo mjesto pripalo je reprezentaciji Turske, a treće reprezentaciji Srbije.

Turnir, koji je uvršten u kalendar Svjetske hrvačke federacije, održan je po posebnim epidemiološkim mjerama te je na njemu nastupilo više od 100 svjetskih hrvačkih imena iz Rusije, Amerike, Turske, Bjelorusije, Ukrajine, Francuske, Gruzije, Bugarske, Rumunjske, Azerbejdžana, Latvije, Litve, Njemačke, Poljske, Italije, Mađarske, Srbije, Češke, Slovačke, Danske, Švedske, Finske, Argentine.

Grand Prix Zagreb Open 2020. održan je u organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (UWW).


GRAND PRIX ZAGREB OPEN 2020 - REZULTATI

Aktualnosti