clanak False

ATP Challenger Zagreb Open

07.05.2021.
Nakon šest godina stanke muški profesionalni tenis vraća se u Zagreb. ATP Challenger Zagreb Open igrat će se od 9. do 15. svibnja na terenima TC Maksimir, a za ukupni nagradni fond u iznosu $52.080 borit će se 60 tenisača iz cijelog svijeta. Među njima su i brojna imena poznata ljubiteljima tenisa kao što su nekoć 21. igrač svijeta, Argentinac Leonardo Mayer, bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur koji je svojevremeno bio rangiran na 23. mjestu, nekadašnji 28. igrač svijeta Portugalac Joao Sousa te Federico Coria, mlađi brat nekadašnjeg svjetskog broja tri Guillerma Corie.

Velika ljubav prema tenisu te entuzijazam i želja da se muški profesionalni tenis vrate u grad Zagreb doveli su do ovog turnira. Zagreb je bio jedan od rijetkih glavnih gradova Europske unije bez domaćinstva muškog profesionalog turnira i to smo htjeli promijeniti. Mislim da je ovo velika stvar za naš grad i Hrvatsku te da će turnir postati tradicionalna i prepoznatljiva zagrebačka sportska priredba. Naša želja je doći do ATP 250 turnira, ali idemo korak po korak, izjavio je direktor Zagreb Opena Goran Belošević.

Zagreb Open dio je serije Croatian Tennis Pro Tournaments Hrvatskog teniskog saveza. Cilj serije je vratiti profesionalni tenis u našu zemlju te omogućiti hrvatskim tenisačima skupljanje važnih bodova u izazovnim okolnostima pandemije. U sklopu serije ovog se proljeća u devet hrvatskih gradova održava deset profesionalnih teniskih turnira.
Povratak muškog ATP Challengera potvrdit će mjesto Zagreba na teniskoj karti svijeta ovog proljeća. Turnir se održava uz podršku Grada Zagreba i Gradskog ureda za sport i mlade.

Mi smo u Gradu Zagrebu uvijek ponosni domaćin. Tenis je u Zagrebu prepoznat sport i drago mi je da se nakon Zagreb Indoorsa ponovno jedan turnir održava u našem gradu. Sportske priredbe prilika su da se iz Zagreba u Europu i svijet pošalje jedna pozitivna poruka, a to je i jedna turistička pozivnica. Ne treba zanemariti i gospodarsku aktivnost, koji u ovim pandemijskim uvjetima puno znače. Očekujemo da ćemo se od iduće godine vratiti i drugim zagrebačkim sportskim priredbama , izjavila je zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Priliku za nastup na turniru dobili su i hrvatski tenisači te će u Zagrebu tako u parovima zaigrati braća Ivan i Matej Sabanov koji su nedavno osvojili Srbija Open. Turnir počinje kvalifikacijama u nedjelju, a prva kola u pojedinačnoj konkurenciji i parova počinju u utorak. Finale parova je u subotu, a pojedinačno u subotu u 17 sati. 

Turnir će zbog epidemioloških mjera biti zatvoren za publiku. Mečeve će prenositi live stream koji je moguće pratiti na društvenim mrežama Hrvatskog teniskog saveza, a finalni susret prenosit će se uživo na Drugom programu HTV-a.

Aktualnosti