clanak False

Audi FIS Ski World Cup "Vip Snow Queen Trophy" 10 godina Snježne kraljice

Najbolje skijašice i skijaši ponovno će u prvom tjednu sljedeće godine pretvoriti Zagreb i Sljeme u središte skijaškog svijeta.
20.12.2013.

Zagreb po deseti put postaje središte skijaškog svijeta


Najbolje skijašice i skijaši ponovno će u prvom tjednu sljedeće godine pretvoriti Zagreb i Sljeme u središte skijaškog svijeta. Jubilarni deseti Vip Snow Queen Trophy održat će se 4. i 6. siječnja 2014. Obje utrke slaloma voze se u neradne dane, što dodatno pogoduje većem broju gledatelja, pa se na Sljemenu očekuju tisuće navijača.

Ženski slalom održava se kao dnevna utrka u subotu 4. siječnja. Start prve vožnje je u 10:00 sati, a druge vožnje u 13:00 sati. Muški slalom bit će posebna atrakcija, jer se vozi kao noćna utrka u ponedjeljak 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja. Startna vremena podešena su i kako bi što veći broj gledatelja mogao stići na Sljeme i kako bi što veći broj stranih TV stanica prenosio utrke uživo. Start prve vožnje je u 14:45 sati, a druge vožnje u 18:10 sati.

Uz 75 najboljih slalomašica i slalomaša, u Zagrebu se u danima održavanja utrka očekuje više od 400 članova ekipa iz 25 zemalja s četiriju kontinenata. Mnoge od njih Zagrepčani će moći sresti i na Trgu bana Josipa Jelačića, na javnim izvlačenjima startnih brojeva, koja se održavaju u petak 3. siječnja u 18:45 sati za žensku utrku, odnosno u nedjelju 5. siječnja u 19.00 sati za mušku utrku.

„Očekujemo veliki broj navijača, tome nam posebno pogoduje vikend termin, a kao i svake godine očekujemo ponovno sjajnu atmosferu i bučno navijanje, kako za Ivicu i ostale naše natjecatelje, tako i za sve ostale skijašice i skijaše, po čemu je Sljeme nadaleko poznato. Da se odužimo veličanstvenoj sljemenskoj publici i navijačima pripremili smo i ove godine dodatni poklon: hrvatsku navijačku zastavicu za svakog posjetitelja, a također proširit ćemo i ponudu besplatne hrane i pića“, izjavio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora utrka Vip Snow Queen Trophy. Staza na Sljemenu zasnježena je snijegom, a za završno zasnježenje potrebno je još 36-48 sati. I dalje ćemo raditi na poboljšanjima do najsitnijih detalja , naglašava Pavlek.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je: „Zadovoljan sam s pripremama za jubilarnu, desetu sljemensku utrku. Pozivam sve naše sugrađane, posjetitelje Zagreba i ljubitelje bijelog sporta da dođu u što većem broju na Sljeme i podrže Ivicu i najbolje svjetske slalomašice i slalomaše. Sljeme i Zagreb će već desetu godinu zaredom biti centar skijaškog svijeta i još jednom će slika sa Sljemena obići sve kontinente“.


„dm Zagreb Ski Legends“ humanitarna utrka na Sljeme ponovno dovodi najveće skijaške legende


Posebno atraktivan dio programa na Sljemenu bit će utrka skijaških legendi pod nazivom „dm Zagreb Ski Legends“, koja se održava već peti put. U subotu, 4. siječnja s početkom u 16:30 sati, nakon ženskog slaloma, gledatelji će ponovno moći vidjeti neka od najvećih imena u povijesti skijanja. Prethodnih godina ovoj humanitarnoj inicijativi odazvali su se velikani poput Alberta Tombe, Marca Girardellija i Bojana Križaja, kao i naše djevojke Janica Kostelić, Ana Jelušić i Nika Fleiss. Neki od njih sigurno će ponovno stati na skije i spustiti se sljemenskom padinom kako bi sudjelovali u prikupljanju pomoći za djecu iz bolnice Gornja Bistra. Kao pokrovitelj utrke legendi, dm će osigurati higijenske i kozmetičke proizvode za bolnicu Gornja Bistra, a uz to će donacijom osigurati bezbrižniju zimu i štićenicima pet domova za nezbrinutu djecu diljem Hrvatske.
Ulaznice u prodaji, na Sljeme ponovno vlakom jeftinije


Ulaznice za sljemenski spektakl Audi FIS Ski World Cup „Vip Snow Queen Trophy“ 2014 - Zagreb/Sljeme su u prodaji u odabranim Vip centrima i putem on line sustava www.ulaznice.hr. Cijene karata za jubilarno izdanje sljemenskih utrka ostale su nepromijenjene. Ulaznice za žensku utrku dostupne su po cijeni od 60 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 25 kuna. Cijene ulaznica za mušku utrku iznose 100 kuna za odrasle i 40 kuna za djecu. Cijena paketa ulaznica za obje utrke za odrasle iznosi svega 120 kuna, a za djecu od 7 do 15 godina 50 kuna. Za djecu do sedam godina u pratnji roditelja ulaz je besplatan za oba dana. Kupnjom ulaznica uz atraktivne utrke ženskog i muškog slaloma uz nastup najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša na Sljemenu, gledateljima je u cijeni svih vrsta ulaznica uključen prijevoz, koncerti domaćih izvođača na Krumpirištu, hrvatska navijačka zastavica kao poklon, zabavne i nagradne igre sponzora, te ponovno besplatna hrana i piće po čemu je Sljeme jedinstveno u svijetu. S kupljenom ulaznicom za Vip Snow Queen Trophy 2014 može se ostvariti i popust od 40 posto na povratne karte u svim vlakovima Hrvatskih željeznica.

Mobilna aplikacija

Generalni sponzor Hrvatskog skijaškog saveza, hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija te utrka na Sljemenu već sedmu godinu zaredom je Vipnet koji i kroz brojne druge aktivnosti podupire razvoj skijanja u Hrvatskoj. Predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković na današnjoj je konferenciji za medije istaknuo:„Vipnet kao generalni sponzor Vip Snježne kraljice, svake godine trudi se svim ljubiteljima sljemenskih utrka ponuditi nešto novo. Tako smo ove godine pripremili besplatnu mobilnu aplikaciju Vip Snow Queen Trophy sa svim informacijama o ovogodišnjim utrkama, ali i utrkama proteklih godina. Također, i ove godine smo komunikacijski opremili press centar, a novinarima i fotoreporterima omogućili brzu bežičnu vezu duž cijelog Crvenog spusta. Za one koji neće moći doći na Sljeme, osigurali smo navijački korner u Vip Caffeu na Cvjetnom trgu. Deset godina sljemenskih utrka obilježit ćemo i izložbom odabranih fotografija s proteklih izdanja Vip foto natječaja na čak 300 billboarda diljem Hrvatske.“Karte za Vip Snježnu kraljicu mogu se kupiti i u Vip centrima, a svi gledatelji ispred malih ekrana mogu sudjelovati u Vipnetovoj SMS nagradnoj igri 'Pogodi pobjednika' te osvojiti put za dvoje na utrku Svjetskog kupa u Kitzbühelu. Također i ove godine će za sve akreditirane fotografe biti organiziran Vip foto natječaj.

  
TV prijenos muškog slaloma na Sljemenu 2013. uživo su prenosile TV postaje u 25 zemalja svijeta, te Eurosport Europe, Eurosport Asia i ESPN Latin and South America, što znači da je slika iz Zagreba i Hrvatske dosegnula sve kontinente. TV prijenos ženskog slaloma uživo se prenosio u 20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike i Azije, a snimke, vijesti i reportaže u još 50-ak zemalja svijeta. Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije - FIS, prošlosezonska sljemenska muška utrka bila je druga najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo! S obzirom na dobre najave i povećani broj TV ekipa koje će izvještavati sa lica mjesta, dobra gledanost očekuje se i ove godine.
Volonteri dolaze i iz Splita, Osijeka i Rijeke

Slika sa Sljemena na svim kontinentima

Hrvatski skijaški savez i ove je godine dogovorio suradnju s Hrvatskim školskim športskim savezom u čijoj organizaciji na sljemenske utrke dolaze najuspješniji sportski osnovnoškolski i srednjoškolski kolektivi. Osim toga, nastavljena je i suradnja Hrvatskog skijaškog saveza s Volonterskim centrom Zagreb pokrenuta 2011. povodom Europske godine volontiranja. Tako je u suradnji s Volonterskim centrima Zagreb i Osijek te Udrugama Mi iz Splita i SMART iz Rijeke između više od 80 prijavljenih odabrano ukupno 20 volontera. Volonteri iz cijele Hrvatske imat će priliku dobiti uvid u organizaciju jednog od najuspješnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, razvijati svoje komunikacijske vještine i uživati u vrhunskom sportu. Rad volontera ujedno će posjetiteljima omogućiti jednostavnije snalaženje na Sljemenu i olakšati pristup različitim sadržajima.
Sljeme u najužem krugu svjetske skijaške elite