clanak False

Bundek spreman za 55. Floraart

03.05.2021.
Više od 180 izlagača, otvoreni prostor Parka Bundek, sadi se više od 125 tisuća biljaka, najavljena natjecanja florista i učenika poljoprivrednih škola – svibanj u Zagrebu u znaku je cvijeća. Od 10. do 16. svibnja Bundek se ponovo pretvara u cvjetnu rapsodiju.

Sve je spremno za 55. Floraart, najveću hortikulturnu izložbu u regiji, najavljeno je na konferenciji za medije u Caffe baru Sunce na zagrebačkom Bundeku. Uz poštivanje epidemioloških mjera, posjetitelje ove godine očekuje atraktivan program. 

Uz 16. Međunarodno natjecanje učenika srednjih poljoprivrednih škola, najavljen je i tradicionalan Hrvatski kup florista. Za ljubitelje prirode tu je i edukacija o zmijama organizirana u suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom, a uz prekrasne instalacije dizajnera, arhitekta i aranžera koje će tijekom šest dana izložbe Bundek pretvoriti u najljepše mjesto u Zagrebu, sugrađani koji dođu na Floraart mogu uživati i u bogatom glazbenom programu na pontonskoj pozornici. 

 „Unazad 55 godina Floraarta najprije smo na gornjogradskim ulicama kupovali presadnice za naše balkone, potom se izložba preselila u Boćarski dom, no od 2006. godine, nakon uređenja Bundeka, Floraart je zasjao punim sjajem. Hvala svima koji su kroz 55 godina sudjelovali u njegovoj organizaciji i pridonijeli da danas imamo respektabilnu izložbu svjetskog glasa“, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba.

 „TZ grada Zagreba ove godine podržava boravak u prirodi i zeleni turizam, a ovim projektom koji se održava na prekrasnom Bundeku to zaista možemo i učiniti. Svjedoci smo da već postoje turističke aktivnosti i kretanja u našem gradu, pa vjerujem da će Floraart biti još jedan motiv gostima da dođu u Zagreb“, kazala je Martina Bienenfeld, direktorica TZ grada Zagreba.

„Veseli nas da smo ponovo zajedno i da postoji vrlo veliki interes za našom izložbom, uz naravno strogo poštivanje svih epidemioloških mjera s obzirom na vrijeme u kojem živimo. Nakon strahovitog potresa u Zagrebu i pandemije koronoavirusom koja traje više od godinu dana, uspjeli smo organizirati 55. Floraart uz educiranje izlagača i reduciranje programa. Iznimno mi je zadovoljstvo pozvati sve da posjete našu izložbu, ulaz je tradicionalno besplatan, a preporuka je da građani parkiraju na istočnom parkingu Zagrebačkog velesajma“, istaknuo je direktor podIgor Toljan.

Floraart organizira Zagrebački holding – podružnica Zrinjevac, suorganizator je Grad Zagreb, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba. 

Više informacija: http://www.zrinjevac.hr/floraart/

Gradske vijesti - 2021.