clanak False

Čestitka u povodu Dana grada Zagreba

28.05.2021.
Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!

 
S ponosom slavimo Dan našega grada i sa zahvalnošću se prisjećamo svih koji su ga u njegovoj dugoj povijesti gradili, doprinosili njegovoj ljepoti, čuvali njegov otvoreni duh i koji nas obvezuju da sve što smo baštinili pažljivo čuvamo i nadograđujemo.

Posebno smo zahvalni našim braniteljima koji su najzaslužniji da danas, u  miru i demokratskome ozračju svoj grad i život u njemu gradimo po vlastitoj mjeri.

Kao i prijašnjih, i ove ćemo godine sugrađanima koji su nas svojom kreativnošću, svojim radom i postignućima posebno zadužili uručiti naše najveće priznanje – Nagradu Grada Zagreba kao zahvalu za pregalaštvo, a svima vama drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, čestitam Dan našega grada i Dan zagrebačkih branitelja! 

Budimo i nadalje grad otvoren za svakog, grad vrijednih, tolerantnih i ponosnih ljudi u kojem ima mjesta za sve i u kojem se uvijek može računati na razumijevanje i solidarnost!

Izazovi što su pred nama, potencirani posljedicama pandemije koronavirusa i razornog potresa koji je na licu našeg Zagreba ostavio velike ožiljke, neka nam budu poticaj da zajedno i s još više mara i energije svoj voljeni grad oblikujemo kao još bolje i ugodnije mjesto za život!

Sretno Zagrebe!


Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević

Gradske vijesti - 2021.