clanak False

Dodijeljene nagrade najzaslužnijim sportskim novinarima

10.05.2021.
Danas je na atletskom stadionu Mladost održan svečani 34. Sabor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), a tom su prigodom dodijeljene i nagrade te priznanja najzaslužnijim sportskim novinarima u prošloj godini. Uz sportske novinare, svečanosti su se pridružili brojni sportaši, sportski djelatnici i uglednici.

„Čestitam ovogodišnjim dobitnicima i zahvaljujemo što pratite naše sportaše i promovirate sport i sportske trenutke unatoč otežanim uvjetima uzrokovanim pandemijom. Hrvatska je mala zemlja, ali i zemlja velikih sportskih imena i uspjeha, a upravo zahvaljujući vama novinarima glas o njihovim sportskim podvizima nadaleko se čuje i time na najljepši način promiču hrvatsko ime u Europi i svijetu“, rekla je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević. Posebno je pozdravila i poželjela sreću sportašima koji su obilježili 2020. godinu i onima koji se spremaju predstavljati svoju domovinu na Olimpijskim igrama 2021.

Također je naglasila kako je zadaća Grada Zagreba stvoriti preduvjete za kvalitetan trening sportaša i kvalitetan rad klubova, a što uključuje obnovu i izgradnju sportske infrastrukture. „U gradu Zagrebu se sportske aktivnosti odvijaju na 340 lokacija, imamo gotovo tisuću klubova, Grad financira plaće za preko 400 trenera i redovito dijelimo stipendije najboljim sportašima i sportašicama. Na sve ovo smo iznimno ponosni, ali pred nama stoji još posla kako bismo obnovili i nadogradili sportsku infrastrukturu kako bi naši sportaši mogli i nadalje predstavljati Zagreb i Hrvatsku u najboljem svijetlu“, rekla je.

Između ostalih, nagradu za novinara godine primio je Nikola Lipovac iz Jutarnjeg lista, a fotoreporter Robert Valai dobitnik je nagrade za životno djelo. Izvršni odbor odlučio je dodijeliti plakete HZSN-a jubilarcima: Sportskim novostima za 75. obljetnicu, Hrvatskom olimpijskom odboru za 30., Sportskoj televiziji za 10. i Hrvatskoj nogometnoj televiziji za 5. obljetnicu.

Svečanost, kojoj su, između ostalih, nazočili i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša te predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec, održala se uz poštivanje epidemioloških mjera.

Gradske vijesti - 2021.