clanak False

Dodjela nagrada „Nada Dimić“ i „Vesna Kesić“

25.06.2021.
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec večeras je ispred Doma HDLU-a prisustvovala dodjeli nagrada „Nada Dimić“ i „Vesna Kesić“ u organizaciji udruge Domino i inicijative Fond za druge.
 
Nagradu je osnovao i dodjeljuje Fond za druge s ciljem poticanja umjetničkih i aktivističkih projekata i dodatne edukacije pojedinaca i kolektiva čiji rad i ideje osnažuju i inspiriraju zajednicu u kojoj žive, a čiji su utemeljili Zvonimir Dobrović i Bruno Isaković.
 
Osnivači Fonda ove su godine odlučili jednu Nagradu dodijeliti svim građanima koji su sudjelovali u pomoći Baniji nakon razornih potresa, a dodijeljena je inicijativama Ljudi za ljude, Sloga i Dobro dobrim.
 
Nagrada “Nada Dimić” pripala je Mladenu Koziću i Ivi Šegoti za njihov aktivistički angažman posvećen promjenama udomiteljskog i posvojiteljskog statusa istospolnih zajednica. Dobitnici su svoju nagradu, i novčani iznos od 7 500 kuna, odlučili donirati udruzi Proces iz Pule koja radi na osvještavanju LGBTIQ tema i osnaživanju zajednice u Istri.
 
NagradaVesna Kesić” za hrabro, otvoreno i kritičko novinarstvo dodijeljena je  Danki Derifaj, reporterki  istraživačkog magazina RTL-a “Potraga”.
 
Program su svojim izvedbama obogatili Lana Hosni, LeZbor te dio Zagrebačkog orkestra ZET-a.

Gradske vijesti - 2021.