clanak False

Dodjela nagrada Professor Balthazar

26.03.2021.
Danas je u Glazbenom učilištu Elly Bašić održana svečana ceremonija dodjele nagrade Professor Balthazar koja se ove godine zbog epidemioloških mjera održala online, te je emitirana putem službene Facebook stranice i Youtube kanala Grada Zagreba.

Nagrađeni su učenici te učitelji i nastavnici zagrebačkih osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Nagradu je ukupno dobilo 238 učenika te 186 njihovih mentora. Uz plakete su im dodijeljeni i novčani iznosi. Osvajači prvog mjesta su nagrađeni s 2 000 kuna, drugog s 1 500  i trećeg s 1 000 kuna.

Nagrađenim učenicima i njihovim mentorima zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević je čestitala, a potom naglasila kako je nagrada Professor Balthazar pokazatelj da se Grad Zagreb – osnivač osnovnih i srednjih škola, sustavno brine o odgoju i obrazovanju te da svojim programima i mjerama doprinosi uspjehu svojih učenika i ostvarivanju njihovih potencijala. „Pozivam mentore i učenike da nastave s marljivim radom. Grad Zagreb će i nadalje pružati potporu izvrsnim učenicima te osigurati onoliko sredstava koliko bude nagrađenih učenika i mentora. Vi ste najvrjedniji dio našeg obrazovnog sustava“, poručila je.

„Školska godina 2019./2020. bila je posebno zahtjevna za roditelje, učenike, njihove učitelje i mentore, naročito za zagrebačke učenike jer su pored pandemije doživjeli i razoran potres, ali te okolnosti nisu utjecale na njihove rezultate. Poručujemo našim učenicima da je njihov trud preduvjet za realiziranje talenta, jer talent nije dovoljan. Posebno nas veseli što su zagrebački učenici najuspješniji u STEM područjima, a to su vještine i zanimanja koje su pokretač svakog gospodarstva“, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Nagrađeni su i učenici glazbenih škola Grada Zagreba koji su na 57. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa osvojili prvo, drugo ili treće mjesto u nastupima komornih sastava. Jednokratne nagrade za prvo mjesto iznose 3 000 kuna, za drugo 2 500 kuna  i za treće  2 000 kuna.

Učenici iz 46 redovnih i 2 glazbene osnovne škole Grada Zagreba na državnim su natjecanjima osvojili ukupno 44 prvih mjesta, 37 drugih mjesta te 33 trećih mjesta. Učenici iz 21 redovne i 4 glazbene srednje škole Grada Zagreba osvojili su na državnim natjecanjima ukupno 50 prvih mjesta, 51 drugo mjesto te 55 trećih mjesta.

Gradske vijesti - 2021.