clanak False

Donacija Gradu Petrinji

28.01.2021.
Umirovljeni brigadir Miodrag Demo iz Gradskog ureda za branitelje uručio je danas u Petrinji gradonačelniku Darinku Dumboviću  Ugovor o donaciji  30 komada rasvjetnih stupova, svjetiljki i razdjelnika. Donacija je namijenjena  za potrebe kontejnerskog naselja koje se gradi u naselju Sajmište.

Gradonačelnik Dumbović zahvalio je gradonačelniku Bandiću na donaciji istaknuvši kako je Grad Zagreb prvi pružio konkretnu pomoć stradalom području. „Naš grad prijatelj donio nam je  jedno svjetlo“, rekao je Dumbović i ukazao na simboličan značaj ove donacije. Naglasio je i kako je metropola uvijek na dispoziciji, te pruža ruku svima kojima je pomoć potrebna.

Osim Zaključka  o darovanju rasvjetnih stupova Gradu Petrinji, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić donio je i Zaključak o korištenju sredstava proračunske zalihe u iznosu od 3.300.000,00 kuna kako bi pomogao stradalima u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. Sredstva su usmjerena za financiranje sanacije štete na 11 obiteljskih kuća oštećenih ili srušenih u razornom potresu u prosincu prošle godine.

Grad Zagreb suosjeća s prijateljskim gradom te je ovo jedna u nizu humanitarnih gesta kojom želimo pomoći stanovnicima Petrinje i okolnih mjesta čiji su domovi stradali u teškom potresu.


ZAKLJUČAK O DAROVANJU RASVJETNIH STUPOVA GRADU PETRINJI
 

Gradske vijesti - 2021.