clanak False

Francuski veleposlanik kod gradonačelnika

09.09.2021.
Gradonačelnik Grada Zagreba g. Tomislav Tomašević primio je danas, 9. rujna 2021. u nastupni posjet veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj, Nj. E. g. Gaëla Françoisa Veyssièrea. U sastavu delegacije Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj bili su prvi savjetnik pri Veleposlanstvu g. Yannick Michel Andrianarahinjaka i savjetnica za suradnju i kulturu pri Veleposlanstvu gđa Estelle Halimi, dok su uz gradonačelnika Tomaševića bile voditeljica Službe za srednje školstvo Gradskog ureda za obrazovanje gđa Martina Stipeč i voditeljica Odjela za kulturu Gradskog ureda za kulturu gđa Vera Šimić Jajčinović.

Veleposlanik Veyssière zahvalio se gradonačelniku g. Tomaševiću na sastanku, čestitavši mu na izbornoj pobjedi. Veleposlanik Veyssière otvorio je razgovor s temom Međunarodne francuske škole, koja je zajedno s Međunarodnom njemačkom školom dio projekta pod nazivom Eurocampus. Radi se o jednom od pet Eurocampusa razvijenih u svijetu, a samo su dva prisutna na području Europe, u Irskoj i u Hrvatskoj.

Veleposlanik Veyssière izrazio je zadovoljstvo s dosadašnjom suradnjom s Gradom Zagrebom, posebno na području kulture, te se ovom prilikom stavio se na raspolaganje kao most u komunikaciji između Grada Zagreba i francuskih gradova.

Veleposlanik Veyssière i gradonačelnik Tomašević izrazili su zajedničku nadu kako će se postojeća dobra suradnja proširiti i na ostala gospodarsko-poslovna i društvena područja.

Gradske vijesti - 2021.