clanak False

Gradonačelnik na dočeku hrvatskih olimpijaca

31.07.2021.
U zagrebačkoj zračnoj luci ''Franjo Tuđman'' jutros su stigli hrvatski olimpijci, članovi Hrvatske olimpijske delegacije OI Tokio 2021.( za 2020.). Tim povodom im je organiziran svečani doček na kojem je naše medaljaše – zlatnu braću Valenta i Martina Sinkovića te Damira Martina, koji je osvojio broncu, između ostalih visokih uzvanika dočekao i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević. 
Uz naše veslače u Zagreb je sletjela i judo reprezentacija na čelu s Barbarom Matić, Karlom Prodan te Ivanom Maranić.

 
Obrativši se članicama judo reprezentacije, gradonačelnik Tomašević je naglasio kako je malo falilo za medalju. '' Svaka čast cure na rezultatima i borbi. Čestitke braći Sinković. Ovo su njihove treće Olimpijske igre, tri različite discipline i dva zlata. Radi se povijesnom trenutku u hrvatskom sportu, dečki ponosan sam na vas.  Također svaka čast Damiru Martinu, vratiti se nakon ozljede i ostvariti ovakav rezultat zaista je nevjerojatno.
Na nama je da dajemo što bolje uvjete za razvoj vrhunskog sporta. Ovdje sam prije svega da izrazim poštovanje i čestitku uime građana i građanki Zagreba. Još jednom hvala svima i svaka čast!'', zaključio je gradonačelnik.

Dočeku su prisustvovali i izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, izaslanik ministrice turizma i sporta Republike Hrvatske Tomislav Družak, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Ivan Ćelić te glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač. 

Gradske vijesti - 2021.