clanak False

Gradonačelnik Zagreba podržao Povorku ponosa

03.07.2021.
Održana je jubilarna, dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji  - Zagreb Pride 2021. pod geslom "Prajd zauvijek!“. U Povorci je sudjelovao i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenik Luka Korlaet.
 
„Napredovali smo, ovo je prvi put da gradonačelnik dolazi na Pride. Želim poručiti, kao nova vlast, da je Zagreb otvoren grad koji slavi sve razlike i nitko ne smije i neće biti diskriminiran po bilo kojoj osnovi. Vidi se iz izjava političara zadnjih dana da još postoji prostora za napredak, a takve su izjave jako opasne“, komentirao je gradonačelnik.
 
Povorka, koja je prolazila Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Jelačića, Jurišićevom i Draškovićem je završila u Parku ponosa, Ribnjaku gdje se održao prosvjedni skup pod nazivom „Dvadeset prajdova zajedno u drugarstvu i otporu“ koji je bio upotpunjen zabavnim programom na kojem su nastupile Senidah, Fanny Pack by House of Flamingo, Željka Ru., te Tajga & Tundra.
 
Povorka ponosa se u Zagrebu održava od 2002. s ciljem borbe za otvorenost grada prema prihvaćanju različitosti čime Zagreb postaje boljim mjestom za život, a u organizaciji Udruge „Zagreb pride“ koja se zadnja dva desetljeća bori za društvo ravnopravnosti, prihvaćanja i jednakosti svih seksualnih i rodnih identiteta, svih oblika obitelji i zajedništva.

Gradske vijesti - 2021.