clanak False

Humanitarni koncert ansambla Lado u Krakovu

30.06.2021.
Na inicijativu počasnog konzula Republike Hrvatske Pawela Wlodarczyka i potporu gradonačelnika Jaceka Majchrowskog, Grad Krakov organizirao je humanitarni koncert ansambla LADO u utorak, 29. lipnja u jednoj od najvećih dvorana u Krakovu koja broji preko dvije tisuće sjedećih mjesta. Koncert je bio usmjeren prikupljanju financijskih sredstava namijenjenih rekonstrukciji jedne zagrebačke povijesne građevine koja je pretrpjela štetu u prošlogodišnjem potresu.

Uoči nastupa, u svojoj video poruci podrške i zahvalnosti, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević naglasio je kako gesta solidarnosti znači puno, ne samo njemu kao Gradonačelniku, već i svim građanima grada Zagreba, te je spomenuo da ga veseli činjenica kako je upravo grad Zagreb, njegujući dugogodišnje prijateljske odnose s Krakovom koji datiraju još iz davne 1975. godine, dobio priliku sudjelovati u iznimnom projektu „Mala Hrvatska“ kojim se iskazuje poštovanje prema prijateljstvu naših dvaju naroda i naših sugrađana. Također, u suradnji počasnog konzulata i Grada Krakova u nedjelju 27. lipnja otvoren je park „Mala Hrvatska“, prvi tematski park u Poljskoj posvećen isključivo Hrvatskoj na kojem je predstavljeno i promovirano sve što je povezano s Hrvatskom, uključujući i glazbene izvedbe, natjecanje u jedrenju, razna druga natjecanja, izložbu pasa dalmatinera, kazališne radionice, večeri hrvatskog filma, hrvatske kuhinje, štandove sa hranom..

Konstrukcija parka „Mala Hrvatska“ usmjerena je ka promoviranju Hrvatske i njene bogate povijesti, kulture i tradicije. Ne samo da je odlična atrakcija stanovnicima Krakova, nego i pokazuje povijesne spone između dvije nacije i osnažuje daljnju suradnju između ove dvije države.

Gradske vijesti - 2021.