clanak False

Isplata naknade za štete od proljetnog mraza u 2021. godini

11.01.2022.
Zagrebački poljoprivrednici pretrpjeli su štetu od proljetnog mraza 06. -08. travnja 2021. godine. Grad Zagreb je dana 07.svibnja 2021. raspisao Javni poziv za prijavu štete na imovini (poljoprivrednim kulturama) oštećenika uzrokovane mrazom na području Grada Zagreba. Nakon prikupljenih prijava Grad Zagreb je izvršio upis prijava šteta u Registar šteta sukladno čemu je Državno povjerenstvo trebalo utvrditi konačnu procjenu šteta i predložiti Vladi Republike Hrvatske donošenje odluke.  
Dana 23.12.2021. Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o dodjeli sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda u 2021. u Republici Hrvatskoj u području poljoprivrede. Ukupni iznos odobrene pomoći je 65.308,30 kuna.  
Odluku Vlade Republike Hrvatske, Zaključak Državnog povjerenstva te obavijest o rasporedu pomoći dostavljenu Gradskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, možete pogledati na sljedećim linkovima: dopis Odluke Vlade RHdopis Zaključka DP, dopis Raspored pomoći.  
   
Vlada RH je pomoć utvrdila za 144 korisnika i njihov popis možete pogledati ovdje: link na tabelu, Uputa o pravima ispitanika.
  
Isplata korisnicima sredstava pomoći, bit će izvršena na žiro ili tekući račun nositelja poljoprivrednog gospodarstva.