clanak False

Konferencija za medije Stožera Civilne zaštite Grada Zagreba

15.01.2021.
Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je 116, istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare Stožera CZGZ Cecilija Rotim, glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. U Službi za kliničku mikrobiologiju tijekom jučerašnjeg dana testirano je 763 uzoraka od čega je 96 pozitivnih. Naši djelatnici i Služba za epidemiologiju kontaktirali su 120 osoba, dok je mjera samoizolacije određena za 83 osobe. Od 120 pozitivnih osoba, 27 je negativne epidemiološke anamneze, 55 je kontakt ranije pozitivnih, njih 9 izložene su virusu na radnom mjestu ili u zdravstvenoj ustanovi, 8 osoba obrađeno je od strane  liječnika obiteljske medicine dok je za 6 osoba obrada u tijeku, rekla je Rotim. U domovima za starije osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi  potvrđeno je 13 novooboljelih korisnika i tri djelatnika. U Zagrebu je trenutno 568 aktivnih slučajeva.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je izvijestio da se na području grada Zagreba odvijaju građevinski radovi vezani za saniranje objekata, posebno krovišta stradalih tijekom potresa.  Na najfrekventnijim mjestima promet reguliraju prometni redari u suradnji s policijom, a jedno od najkritičnijih mjesta je Klaićeva bolnica, budući da se neposredno uz nju na kućnom broju 34 odvijaju opsežni građevinski radovi, istaknuo je Renić.  Građevinski otpad i dalje se prikuplja, a do sada je odvezeno 38805 tona.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić iznijela je detaljniji izvještaj o financijskoj procjeni šteta od potresa na današnji dan:  vanjski stručnjaci stručnog povjerenstva odradili su 6023 terenska očevida na području gradskih  četvrti Podsljeme, Gornja i Donja Dubrava, Maksimir, Sesvete, Črnomerec, Pešćenica-Žitnjak, Podsused-Vrapče, Stenjevac, Trešnjevka jug, Trešnjevka sjever, Trnje, Donji i Gornji grad i Medvešćak, a verificirano je 5847 zapisnika.  Inženjeri su do danas odradili 21300 radnih sati što financijski iznosi 3,195 000 kuna, istaknula je zamjenica Majić te dodala da su i nadalje otvorene besplatne telefonske linije  za sugrađane tijekom 24 sata gdje mogu zatražiti hitnu intervenciju operativnih gradskih službi na sanaciji posljedica potresa.

Besplatne telefonske linije: 0800 8802 i 0800 8805
Elektronička pošta:  potres@zagreb.hr
 
 
 

Gradske vijesti - 2021.