clanak False

Konferencija za medije Stožera CZGZ - 29. ožujka

29.03.2021.
U protekla 24 sata u Zagrebu imamo 59 novooboljelih osoba. U Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ u protekla 24 sata obavljeno je 670 testiranja na SARS-CoV-2, a 44 su nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju kontaktirali su 181 novooboljelu osobu, a mjera samoizolacije je izrečena za 677 osoba, izvijestila je na konferenciji za novinare SCZGZ zamjenica ravnatelja dr. Sandra Šikić.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i u drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirane su dvije novooboljele korisnice i jedna djelatnica. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnih nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 8 osnovnoškolaca i 12 srednjoškolaca je izrečena mjera samoizolacije za 173-oje učenika osnovnih i 216-ero učenika srednjih škola, rekla je dr. Šikić pa je apelirala na sugrađane da i nadalje budu oprezni i da se pridržavaju epidemioloških mjera.

U protekla tri dana kroz covid-ambulante domova zdravlja prošlo je 1 030 osoba, samoizolacija je određena za 35, a na testiranje su upućene 303. U zdravstvenim ustanovama Grada Zagreba imamo 18 pozitivnih djelatnika, u samoizolaciji je 21 osoba, a pozitivnih pacijenata je 9. U karanteni u Studentskome gradu trenutno se nalazi 13-ero studenata. S brzim antigenskim testovima testirane su 523 osobe, a 64 su pozitivne, rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva kazao je da su nadležne gradske službe do današnjeg dana postupale na 19 721 lokaciji i da su prikupile 43 885 tona građevinskog otpada.

Voditelj Operativno-komunikacijskog centra Stipo Mandić je rekao da je tijekom protekla tri dana na području PU Zagrebačke zabilježen 21 slučaj kršenja odluka Nacionalnog stožera i 21 kršenje mjera samoizolacije.

Načelnica Stožera doc. dr. sc. Olivera Majić pozvala je još jedanput sve sugrađane da ostanu odgovorni i da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, a medijima je zahvalila što javnost redovito izvještavaju o aktivnostima Stožera.

Gradske vijesti - 2021.