clanak False

Međunarodni dan starijih osoba

01.10.2021.
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u auli Gradske uprave, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom predstavio je publikaciju za osobe starije životne dobi pod nazivom Program podrške u lokalnoj zajednici „Gerontološki centri Grada Zagreba“ – 17 nam je godina tek. Ovom publikacijom Grad Zagreb prikazao je razvoj programa za osobe starije životne dobi i stvaranje uvjeta za aktivno i zdravo starenje omogućivši starijim osobama korištenje niza aktivnosti i usluga u njihovoj lokalnoj sredini, a sve kako bi ostali u vlastitom domu što je duže moguće.
 
U sklopu promocije publikacije prikazan je i promotivni film „18. Gerontološki tulum“ koji je Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom izradio u suradnji s domovima za starije osobe u nadležnosti Grada Zagreba i Zakladom „Zajednički put“. Kratki promotivni film je dostupan na službenim kanalima Grada Zagreba i komunikacijskoj platformi Najmudriji.hr putem linka https://youtu.be/sTTj3xRP1wg
 
Nazočnima se obratila izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Romana Galić koja je istaknula kako Grad Zagreb gotovo dva desetljeća ustrajno radi na stvaranju uvjeta za zdravo i aktivno starenje te će i dalje nastojati svojim socijalnim programima i socijalnom politikom unapređivati kvalitetu života starijih osoba u gradu Zagrebu. Pročelnica Galić je svim sugrađanima starije životne dobi čestitala Međunarodni dan starijih osoba, a svoja pozitivna iskustva podijelila je i korisnica Gerontološkog centra Dubrava Marija Barun, dugogodišnja članica plesne skupine i brojnih drugih aktivnosti gerontološkog centra.
 
Obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba, nastavit će se i održavanjem tradicionalne manifestacije Gerontološki tulum, koju organizira Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom „Zajednički put“.
 
Ovogodišnji 18. Gerontološki tulum se, iz epidemioloških razloga održava od 11,00 sati u dvorištima domova za starije osobe uz prigodni kulturno-zabavni program pod nazivom „Gerontološki tulum u našem kvartu“.
 

 

Gradske vijesti - 2021.