clanak False

Najava programa Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL

14.05.2021.
Brojne predstave i kino - projekcije, koncerti klasične i pop glazbe samo su dio Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL koje uskoro počinje, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije na Zrinjevcu.

Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević istaknula je kako još prije desetak godina napravljen svojevrstan zaokret u pogledu kulturne ponude u Zagrebu. Na inicijativu direktorice TZGZ Martine Bienenfeld te uz svesrdnu potporu pok. gradonačelnika Milana Bandića odlučili smo svako godišnje doba otvoriti za kulturne sadržaje, ne samo u zatvorenom prostoru već i diljem trgova, ulica, parkova i dvorišta! Danas s velikim zadovoljstvom i punim pravom mogu ustvrdit kako grad Zagreb živi kulturu 365 dana u godini – od Adventa u Zagrebu pa sve do Zagrebačkog kulturnog ljeta. Svega toga ne bi bilo bez naših vrijednih djelatnika u kulturi i  ravnatelja  kulturnih ustanova jer svi oni osmišljavaju ovakve sjajne programe., rekla je zamjenica Pavičić Vukičević.

Direktorica TZGZ Martina Bienenfeld kazala je kako je perivoj Zrinjevac, kao jedan od simbola užeg središta grada i kultno okupljalište građana, idealna kulisa za predstaviti sve ono  što nas očekuje u nadolazećem periodu. Ono što nas čeka u tekućem mjesecu su dva velika projekta  - 100 godina čuvenog hrvatskog umjetnika Ede Murtića, izložba koja će biti otvorena krajem svibnja u HDLU te oslikavanje triju murala diljem grada od strane studenata ALU, a pod vodstvom dekana Tomislava Buntaka. Također, važno je istaknuti tradicionalno obilježavanje Dana Grada Zagreba i Blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, koje će se taj dan, sukladno važećim epidemiološkim mjerama, obilježiti nizom svečanosti, zaključila je direktorica Bienenfeld.

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu Milana Vuković Runjić naglasila je kako je kultura kao i ostale djelatnosti prošla kroz jedno zaista mračno i turbulentno razdoblje, no iako okrhnuta preživjela je sve te nedaće.

Od 2012. u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta izvedeno je oko 5.000 programa i koncerata na kojima nastupilo nekoliko tisuća izvođača, koje je gledala i slušala brojna publika.

Cijeli program možete pogledati ovdje.

Gradske vijesti - 2021.