clanak False

Najavljen 8. „Zagreb Open Grand Prix“ turnir u hrvanju

14.01.2021.
U organizaciji Saveza hrvačkih športova Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Svjetske hrvačke federacije (United World Wrestling), 16. i 17. siječnja u Domu sportova održat će se međunarodni turnir hrvanja za seniore UWW Grand Prix Zagreb Open 2021., najavljeno je na danas na konferenciji za medije u hotelu „WestIn“.

Predsjednik Saveza hrvačkih sportova Milan Pavelić je najavio da će se na ovogodišnjem natjecanju za medalje boriti brojni osvajači Grand Prix turnira. „ Ovo je jedan od pripremnih turnira za Olimpijske igre i prvenstvo Europe. Okupit će najjače hrvačke reprezentacije svijeta i najbolje hrvače u svim kategorijama hrvanja grčko-rimskim stilom”,“ rekao je.  

Poželjevši sudionicima sportsku sreću i zahvalivši organizatorima na trudu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da se Zagreb ustoličio na karti europskih metropola kao uzoran domaćin velikih međunarodnih sportskih natjecanja. 

“Od sutra pa do nedjelje putem internet prijenosa moći ćemo pratiti borbe najboljih svjetskih hrvača; njih 220 iz 20 zemalja, što je veliko priznanje hrvatskom hrvačkom sportu, rekao je gradonačelnik poželjevši svim natjecateljima, a posebice hrvatskim predstavnicima, uspješne borbe i što bolji plasman. Dodao je da ovaj turnir Grad Zagreb posvećuje stradalim područjima Banovine. „Siguran sam kako će hrvači imati dodatan motiv za što bolje borbe i rezultate“.

Vladimir Bregović, predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza, ocijenio je kako se natjecanje po jačini konkurencije može usporediti s Europskim prvenstvom, budući da su, osim europskih, prisutni i natjecatelji iz Sjedinjenih Američkih Država i ostalih zemalja izvan Europe. Najavio je kako će hrvatski savez pozvati ostale saveze da financijski i humanitarno pomognu Hrvačkom klubu Petrinja čiji su prostori stradali u potresu.

Božo Starčević, hrvatski reprezentativac, osvajač petoga mjesta na Olimpijskim igrama u Riju i trostruki pobjednik na Zagreb Open-u, pozvao je ljubitelje hrvačkog sporta da prate prijenos borbi i tako daju podršku našim hrvačima.

Natjecanje je, zbog epidemioloških mjera, zatvoreno za gledatelje, a prijenos iz Doma sportova će se moći pratiti uživo na internetskoj stranici gpzagrebopen.com.

Turnir Grand Prix Zagreb Open uvršten je u kalendar Svjetske hrvačke federacije za 2021. godinu kao jedan od najjačih turnira svijeta, navode organizatori.

Gradske vijesti - 2021.