clanak False

Obilazak Ambulante Žitnjak Doma zdravlja Istok

07.05.2021.
Nakon rušenja postojeće ambulante Doma zdravlja Zagreb – Istok na adresi Žitnjak 1, a zbog produženja Radničke ceste, u zamjenskoj Ambulanti Žitnjak Doma zdravlja Zagreb – Istok izgrađen je  novi objekt koji je u pratnji suradnika danas obišla i otvorila zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Sugrađanima u ovome dijelu grada sada na raspolaganju stoje dvije novouređene ambulante obiteljske medicine i patronažna služba. Do konca 2021. na ovoj lokaciji dodatno ćemo osigurati i dostupnost usluge rane intervencije za naše najmlađe sugrađane uspostavom Centra za ranu intervenciju Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG, kazala je zamjenica Pavičić Vukičević pa je dodala da je suradnja Grada, mjesne samouprave i zdravstvenih ustanova iznimno važna te kako je ovo jedan od primjera koji to potvrđuje. Novoizgrađeni zdravstveni objekt od 400 m² u koji je Grad Zagreb uložio oko 8 milijuna kuna osigurat će dostupnost i visoku razinu zdravstvene zaštite, a time i bolju kvalitetu života.

Također je naglasila da se na ovoj lokaciji planira izgraditi dječji vrtić ukupne površine od 1 722 m² za 120-ero djece u šest skupnih jedinica, od čega 3 jasličke i 3 vrtićke, a procijenjena vrijednost investicije je 23 375 000,00 kuna s PDV – om.

Nakon izgradnje Dnevne bolnice Kliničke bolnice „Sveti duh“ i podzemne garaže, investicije vrijedne preko 190 milijuna kuna, položili smo i kamen temeljac budućeg objekta mikrobiologije čija izgradnja iznosi 38 milijuna kuna. Ovom prilikom bih zahvalila svim vrijednim zdravstvenim  djelatnicima Grada Zagreba, posebno timovima obiteljske medicine na angažmanu i trudu u procesu masovnog cijepljenja. Izgradnjom nove Ambulante Lučko te nizom ulaganja u zdravstveni sustav dokazujemo kako nam je dostupnost i kvaliteta zdravstvene zaštite u svim dijelovima grada jednako važna. U tom smislu i nadalje ćemo surađivati sa svim zdravstvenim ustanovama na području Zagreba, kao i s vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima u kojima se najbolje prepoznaju potrebe naših sugrađana, na kraju svog obraćanja poručila je zamjenica.
 
 
 
 

Gradske vijesti - 2021.