clanak False

Obilazak Gradske četvrti Gornja Dubrava

21.04.2021.
U okviru redovitih obilazaka gradskih četvrti, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, sa suradnicima, posjetila je danas gradsku četvrt Gornja Dubrava.

U Ljubijskoj ulici se izvode radovi na obnovi prometnice i sanaciji kolnika u dužini od 750 metara, a završetak radova očekuje se za sedam dana. „U okviru zahvata će se učvrstiti kolnička konstrukcija, izradit će se novi kolnički zastor, obnoviti nogostup te će biti postavljene nove rešetke i instalacije“, rekao je uime izvođača radova, podružnice Zagrebačke ceste, direktor Dragan Perić. Ukupna vrijednost radova je oko 1,2 milijuna kuna bez PDV-a.

Blizu klupskih prostorija NK Trnovčica u Ulici Klin su nedavno završili radovi na izgradnji novog ograđenog sportskog igrališta s umjetnom travom, a kako je objasnio direktor podružnice Zrinjevac Igor Toljan, trenutno se izvode radovi na proširenju opločnika oko igrališta. “Radovi na izvedbi popločenja su pri kraju, staza oko igrališta je spremna za pješake te je završena i izgradnja ograde visine 4 metra kako bi zaustavila lopte da ne završe na prometnicama. Ukupna vrijednost investicije je oko 120 000 kuna. Nedaleko od sportskog igrališta otvoreno je novo parkiralište s 24 parkirna mjesta pored obnovljenog dječjeg igrališta u ulici Medašna. Kako je objasnio član VGČ Gornja Dubrava Josip Bandur, novo parkiralište će služiti roditeljima kad dovode djecu na igranje i mještanima jer ga besplatno mogu koristiti umjesto da stvaraju gužvu u okolnim ulicama u večernjim satima.  

U Fabijanićevoj ulici u tijeku su radovi na rekonstrukciji sabirnog kanala koji su počeli u srpnju prošle godine. „Na ovaj način ćemo postići još veću sigurnost pri sakupljanju otpadnih voda u ovom dijelu Dubrave, a za desetak dana očekujemo završetak rekonstrukcije i puštanje u rad sabirnog kanala“, rekla je pomoćnica direktora trgovačkog društva Vodoopskrba i odvodnja Vesna Arar Maričić. Vrijednost investicije je oko 7 milijuna kuna bez PDV-a.

U Mjesnom odboru Dankovec u tijeku je izgradnja precrpne stanice „Jalševec“, vodospreme Sv. Barbara te vodoopskrbne mreže u dužini od 7 kilometara koja uključuje izgradnju cjevovoda u naseljima Oporovečki Breg - Jalševec - Sveta Barbara. Pomoćnica direktora Arar Maričić je istaknula da su radovi počeli u ljeto prošle godine, a završetak se očekuje u studenome 2021. godine. „Konstrukcijski dijelovi radova su završeni,  krovište i fasada gotovi, sada je na redu stolarski dio radova, a potom će se ugraditi potrebna oprema za buduću vodoopskrbu“. Projekt izgradnje precrpne stanice, vodospremnika i vodoopskrbne mreže vrijedan je oko 14 milijuna bez PDV-a.

„Sve ove investicije imaju jedinstveni cilj, a to je poboljšanje života građana Zagreba. Sve što radimo je dogovoru s Mjesnim odborom i Vijećem gradske četvrti, ali i oni svoje prijedloge formuliraju sukladno potrebama i interesima građana. Iza svih ovih investicija se nalazi građanska inicijativa. Zahvaljujem svim izvođačima radova“, poručila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević. Također je napomenula da obilasci i radovi nisu dio bilo kakve kampanje jer Grad Zagreb godinama investira u komunalnu i društvenu infrastrukturu, a tako će biti i ubuduće.

Gradske vijesti - 2021.