clanak False

Obilazak Gradske četvrti Maksimir

22.01.2021.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić obišao je danas, sa suradnicima, Gradsku četvrt Maksimir. 

U Sportsko rekreacijskom centru Svetice prošle su godine završeni radovi na uređenju dijela istočne ograde, također je uređen street workout park, a u tijeku su radovi na obnovi zelene površine i šetnice. Kako je objasnio ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Bernard Grebenar, akcija postavljanja rasvjetnih stupova oko atletske staze započela je u veljači, a završila u rujnu 2020. Najavio je da je u planu i sanacija atletske staze, izgradnja pristupne rampe i bacališta za osobe s invaliditetom, postavljanje sjenice, sanacija ograde te sadnja stabala, grmlja i trajnica. 

Dječji vrtić Maksimir će uskoro dobiti novoopremljeno dječje igralište. „Radovi na prvoj fazi započeli su 15. prosinca 2020., a završetak se očekuje krajem veljače 2021. Postavljeni su novi koševi, golovi te je uređeno igralište“, rekla je potpredsjednica Vijeća gradske četvrti Maksimir Livija Butuči. Izvođač radova je podružnica Zrinjevac, a ukupna investicija iznosi oko 1,1 milijuna kuna. 

Nedaleko od vrtića, na potezu Maksimirske ceste od Ulice Dragutina Mandla do Ulice Ravnice, nedavno su obnovljeni pješački hodnik i biciklističke staze. Kako se čulo, ukupna investicija iznosila je oko 780 000 kuna. Izvođač radova je podružnica Zagrebačke ceste. 

Akcija uređanja nogostupa u ulici Čret započela je u listopadu prošle godine, a planirani završetak radova se očekuje u drugoj polovici veljače 2021. „ Nogostup je potreban stanovnicima ovog dijela Dotrščine jer imamo puno pješačkog prometa, a naročito djece koji ovim putem hodaju do školskog autobusa. Novi nogostup će učiniti njihov put sigurnijim, a to nam je primarni cilj“ objasnio je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dotrščina Dario Klenovšak. Investicija iznosi oko 630 000 kuna. 

U planu je i uređenje objekta Mjesnog odbora „Dinko Šimunović“ u Ulici Armina Srapca. Pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon je objasnila da trenutno traju radovi na rušenju istočnog dijela zgrade bivšeg dječjeg vrtića. „Objekt mjesnog odbora će se rekonstruirati u postojećim gabaritima, a na ostatku prostora će se izgraditi vježbalište za odrasle te dječje igralište dok će se okoliš urediti po završetku radova na izgradnji novog objekta“. 

Gradske vijesti - 2021.