clanak False

Obilazak Gradske četvrti Maksimir

22.04.2021.
U sklopu redovitih obilazaka gradskih četvrti, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević danas je sa suradnicima posjetila  Gradsku četvrt Maksimir.

Akcija uređenja nogostupa u Ulici Čret je započela u listopadu prošle godine, a planirani završetak radova se očekuje za desetak dana. „ Nogostup je potreban stanovnicima ovog dijela Dotrščine jer svakodnevno ovim putem prolazi mnogo pješaka, naročito djece koja hodaju do školskog autobusa. Ulica Čret će biti sigurnija za pješake i vozila, a to nam je bio glavni cilj“ , rekao je donedavni predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dotrščina Dario Klenovšak. Investicija iznosi oko 550 000 kuna. 

„U okviru zahvata je napravljen pješački kolnik u dužini od 400 m i postavljena je nova ograda te pločnik. Za kraj nam ostaje dovršiti radove na autobusnome ugibalištu, a posluži li nas vrijeme očekujemo da će radovi biti gotovi u roku od deset dana“, rekao je uime izvođača radova podružnice Zagrebačke ceste, direktor Dragan Perić.

Radovi na obnovi kolnika i nogostupa u Ulici Lašćinski borovec su započeli prije deset dana, a završetak obnove dionice duge 340 metara se očekuje za oko tjedan dana. Ukupna vrijednost radova iznosi 670 000 kuna.

Nedavno su okončani i radovi na uređenju dječjeg igrališta te na izgradnji novog vježbališta za odrasle na otvorenome na Vrhovčevu vijencu. „Ukupna investicija za igralište, vježbalište i  prateću opremu je 522 000 kuna. Igralište je jako dobro posjećeno, a reakcija sugrađana, naročito roditelja je izrazito pozitivna“, rekao je direktor podružnice Zrinjevac Igor Toljan.

Gradske vijesti - 2021.