clanak False

Obilazak Gradske četvrti Peščenica Žitnjak

15.01.2021.
U redovitom obilasku gradskih četvrti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas Gradsku Četvrt Peščenica – Žitnjak.
 
U mjesnom odboru Ivanja Reka, u Ulici Bože Težaka, u planu je izgradnja dječjeg vrtića „Ivanja Reka“, kao područnog objekta Dječjeg vrtića „Jabuka“ koji će primiti stotinjak djece u pet odgojnih skupina, od čega su predviđene dvije jasličke i tri vrtićke skupine. Procijenjena vrijednost investicije je oko 22 milijuna kuna, a početak radova predviđen je početkom srpnja 2021. godine. „Sami postupak u fazi je ishođenja građevinske dozvole, potom slijedi postupak javne nabave te izbor najpovoljnijeg izvođača radova“, najavio je predsjednik Vijeća gradske četvrti Peščenica – Žitnjak Dragan Vučić.
 
U Mjesnom odboru Žitnjak u planu je izgradnja nogostupa u ulici Žitnjak Martinci u dužini od 700 metara.  „Izgradnjom nogostupa omogućit će se kvalitetniji i sigurniji pješački promet, osobito kada su u pitanju djeca“, istaknuo je predsjednik Vučić. Procijenjena vrijednost investicije je oko 1,2 milijuna kuna.
 
U Mjesnom odboru Kozari Putevi radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju ulica IV. Kozari put i IV. Kozari put – odvojak su u tijeku. Izgrađen je sustav odvodnje, izvršena je plinofikacija, a radnici će uskoro izvesti radove asfaltiranja ulica s površinskom odvodnjom. Izvršena je i ugradnja kanalica, rubnjaka i postavljanje prvog sloja asfalta. „Drugi sloj asfalta će se nanositi kad vremenski uvjeti za rad asfaltnih baza budu podobniji“, rekao je predsjednik Vučić.
 
Za potrebe rada Mjesnog odbora Kozari Putevi u planu je izgradnja višenamjenskog društvenog objekta na raskrižju Radničke ceste i IV. Kozari puta, a kako se čulo, u tijeku je parcelacija kako bi se u što skorije vrijeme ishodila građevinska dozvola. Pročelnica Gradskog ureda za katastar i geodetske poslove Jasna Jezerčić Cvitković je objasnila kako je formirana katastarska čestica na 5 500 m2, da su idejni projekti u izradi te da slijedi postupak rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Početak radova se očekuje ove godine.
 
Također u MO Kozari Putevi završeni su radovi na izgradnji dječjeg i polivalentnog igrališta u ulici 1. Kozari. „Na ovome mjestu je bilo divlje odlagalište, dok je okoliš bio neuređen, zarastao i opasan po zdravlje. Djelatnici podružnice Zrinjevac počistili su površine, prikupili glomazni otpad te uredili okoliš, a potom je započela izgradnja igrališta. U okolici je oko 80 kućanstava, a ovo igralište je postalo popularno mjesto za rekreaciju mnogobrojne djece i stanovnika Kozarih puteva“, rekao je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Kozari Putevi - Denis Tabaković. Vrijednost investicije iznosi 1,5 milijuna kuna.  
 

Gradske vijesti - 2021.