clanak False

Obilazak Gradske četvrti Trnje

20.03.2021.
Zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, obišla je danas, sa suradnicima Gradsku četvrt Trnje.

Ispred Doma zdravlja Zagreb - Centar, na adresi Kruge 44, uređeno je parkiralište ispred objekta. U tijeku je druga faza – koja uključuje uređenje prometnica, a finalna faza obuhvatit će uređenje parkirališnih mjesta iza objekta. Predsjednik VGČ Trnje Mato Bartoluci kazao je kako su financijska sredstva za navedene aktivnosti osigurana iz plana malih komunalnih akcija.

Spomenuti Dom s ostalim pripadajućim domovima obuhvaća teritorije gradskih četvrti Brezovica, Donji Grad, Gornji Grad-Medveščak, Novi Zagreb-Istok, Novi Zagreb-Zapad, Podsljeme-Šestine, Gračane te  Markuševac i kao takav je najveći dom zdravlja u Republici Hrvatskoj.

U Mjesnom odboru ''Marin Držić'' odvijaju se završni radovi na uređenju Dječjeg vrtića ''Iskrica'' u Ulici Kruge 3, najstarijeg objekta za predškolski uzrast na tom području. On je prošle godine dobio novu ogradu, a trenutno su pri kraju radovi na vrtićkom igralištu. U planu je skorašnje postavljanje sprava za vježbanje istaknuo je Bartoluci.

U Mjesnom odboru Trnje, postavljena je ograda kod OŠ Grigora Viteza. Iz sigurnosnih razloga prošle godine je izgrađen evakuacijski put u slučaju požara, a ove godine radi se prolaz za vatrogasna vozila sve do dvorišta škole kako bi na taj način cijeli školski prostor bio osiguran.

''Naša je obveza doći ovdje i pogledati kako napreduju investicije, jer one su proizašle iz inicijativa naših sugrađana!'', zaključila je zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević.
 
 
 

Gradske vijesti - 2021.