clanak False

Obilazak gradskih četvrti Trešnjevka sjever i Trešnjevka jug

02.04.2021.
Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević obišla je danas, sa suradnicima, gradske četvrti Trešnjevku sjever i Trešnjevku jug.
U Mjesnom odboru „Dr. Ante Starčević“ zamjenica je obišla obnovljeno i prošireno dječje igralište, park za pse te novouređeni park za vježbanje.

Objekt društvene namjene, prekrasne staze za šetnju, park za pse te novouređeno dječje igralište i trim vježbalište su sadržaji s kojima dižemo kvalitetu življenja građanima, a to sve ovdje možemo vidjeti na jednom mjestu, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević istaknuvši kako će se ovaj prostor i dodatno osvijetliti za ugodniji boravak u večernjim satima.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka sjever Ivan Butorac istaknuo je važnost zelenih površina koje podižu kvalitetu života svih sugrađana, ali i važnost uređenih parkova i trim vježbališta gdje djeca i odrasli mogu provoditi svoje slobodno vrijeme i rekreirati se.

U Mjesnom odboru Ciglenica uređeno je pomoćno igralište Zagrebačkog hokejskog centra.  Predsjednik Zagrebačkog hokejskog saveza Vladimir Mikac rekao je kako članovi imaju velike koristi od uređenog igrališta jer ovaj klub broji preko 450 djece koja ovdje svakodnevno treniraju i igraju. Zahvalio je predstavnicima Gradske četvrti Trešnjevke sjever i  Grada Zagreba na izvrsnoj suradnji u realizaciji ovog projekta.

Tijekom ove godine ugradit ćemo i  sustav navodnjavanja te urediti i dodatno pomoćno igralište. Cilj nam je da djeca i svi članovi koji ovdje treniraju imaju što bolje uvjete te da i nadalje podižemo standard sportske infrastrukture, rekao je predsjednik Vijeća Ivan Butorac.

U Mjesnom odboru Gajevo u tijeku su radovi na uređenju objekta Mjesnog odbora.

"Ovaj višenamjenski društveni dom je od iznimne važnosti za stanovnike naselja Gajevo, ali i za sve okolne mjesne odbore, jer je potreba za korištenjem prostora jako velika. Površina doma je oko 500 m2, a između ostalog sadržaj uključuje i polivalentnu dvoranu koja može primiti 130 osoba. Ukupna vrijednost radova je oko 15 milijuna kuna, a otvorenje očekujemo u rujnu ove godine", rekao je predsjednik Vijeća gradske četvrti Trešnjevka jug Danijel Samaržija.

„U prosincu 2000. odlučili smo decentralizirati funkcije u Gradu Zagrebu putem izbora za vijeća 17 gradskih četvrti. U 2009. smo tu razinu participacije i odlučivanja građana podigli na još višu razinu provedbom izbora za vijeća mjesnih odbora koji su u protekla tri mandata, u suradnji sa sugrađanima, imali priliku sudjelovati u odlučivanju o ovim vrijednim projektima. Uvjerena sam kako će mjesna samouprava i u budućnosti biti na usluzi građanima kako bi realizirali projekte koji čine razliku u našoj ulici, našem kvartu i gradskoj četvrti“, poručila je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević.

Gradske vijesti - 2021.