clanak False

Obilazak OŠ Sveta Klara i Radničke ceste

14.09.2013.


Gradonačelnik Milan Bandić jutros je, sa suradnicima, obišao dograđenu Osnovnu školu Sveta Klara i radove II. etape rekonstrukcije Radničke ceste, od ulice Koledovčina do željezničke pruge – Žitnjačke ceste.



Nastava u dvije smjene

Kako se čulo, prije nadogradnje 534 učenika nastavu je u Osnovnoj školi Sveta Klara, pohađalo u tri smjene. 

Ovim proširenjem objekta djeci smo omogućili bolje i modernije uvjete školovanja i nastavu u dvije smjene, što nam je i bio prioritet, naglasio je gradonačelnik. 

Dogradnja je završena gotovo dva mjeseca prije roka, a novi dio započeo je s radom 10. rujna. 


Radovi u Radničkoj prema planu 

Rekonstrukcija Radničke, koja uključuje i kompletnu komunalnu infrastrukturu, na potezu dugom oko 1,5 kilometar, od križanja s ulicom Koledovčina do Žitnjačke ceste, trebali bi biti gotovi u proljeće iduće godine, najavio je na licu mjesta gradonačelnik Bandić. 

Prometnica se radi na način da je između prometnih traka ostavljen prostor za tramvajske šine kojima će, kako je naglasio zagrebački gradonačelnik, jednoga dana ići tramvaj do Kvaternikovog trga. 

Prema riječima koordinatora Đorđa Pavlice, rekonstrukcija ide prema planu, a nastojat će se, bez obzira na opsežne radove, da promet teče cijelo vrijeme. Ovaj vikend radit će se pojačanim tempom, dodao je, kako bi se izvela promjena parovoda dok traje redoviti remont toplane, budući da je na ovaj toplovod spojena i jedna zagrebačka bolnica.