clanak False

Obilježena 125. obljetnica postojanja Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva ''Bosiljak'' iz Čučerja

11.09.2021.
U sklopu 125 godina postojanja Hrvatskog kulturnog prosvjetnog društva ''Bosiljak'' iz Čučerja održan je prigodan program na igralištu OŠ Čučerje, kojem je nazočio i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet. 

Usprkos epidemiji koronavirusa i potresima koje su ostavile velike posljedice, Društvo je nastavilo s radom. Ono u svom sastavu okuplja od predškolskog uzrasta do najstarijih članova zajednice, njegujući narodne pjesme, plesove i običaje koje žele ostaviti u nasljeđe budućim naraštajima.

Zamjenik Korlaet istaknuo je njegovu važnu ulogu u očuvanju zavičajne i kulturne baštine. ''Čestitam Društvu na kontinuitetu i ustrajnosti i zahvaljujem svima koji su svojim radom i zalaganjem omogućili njegov opstanak, želim vam i dalje puno uspjeha u radu, a ponajprije da se Čučerje obnovi uz vašu pjesmu i ples!'', zaključio je zamjenik.

Predsjednik Društva Davor Gabud zahvalio je zamjeniku na njegovom dolasku i podršci te dodao kako je iznimno ponosan na sve uključene u ovu svečanost i njihov velikodušan doprinos.

Gradske vijesti - 2021.