clanak False

Obnovljen Dom zdravlja u Šestinama i obilazak Gradske četvrti Podsljeme

23.04.2021.
„Ovdje će, osim opće medicine, pedijatrije i stomatologije, građanima biti dostupna i patronažna služba. Ovakve investicije podižu kvalitetu života na višu razinu jer omogućuju lakši i brži pristup zdravstvenim uslugama, a to nam je i primarni cilj, rekla je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prilikom posjeta Domu zdravlja u Šestinama, a  u sklopu obilaska Gradske četvrti Podsljeme. Na Domu zdravlja je nedavno završena sanacija krovišta.  

„U Zagrebu su domovi zdravlja organizirani u tri velika centra, to su Centar, Jug i Istok. U iduće četiri godine cilj nam je uspostaviti i četvrti veliki Dom zdravlja na južnom dijelu grada Zagreba, a kako bismo osigurali kompletnu mrežu usluga te našim građanima u svim dijelovima grada pružili jednako kvalitetnu zdravstvenu skrb““, rekla je zamjenica Pavičić Vukičević. 

Donedavni predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak je istaknuo da su građani izuzetno zadovoljni obavljenim radovima te da je, osim novog krovišta, stavljena i nova fasada te je postavljena moderna PVC stolarija. „Ovdje u budućnosti planiramo otvoriti i ljekarnu te vjerojatno i očni centar. Cilj je imati moderan i opremljen Dom zdravlja u Šestinama jer njegove usluge koriste i stanovnici susjednih naselja, Gornjeg grada, Pantovčaka i Černomerca“, rekao je. Ukupna investicija na Domu zdravlja Šestine iznosila je oko 890 000 kuna.

U tijeku je i obnova klupskih prostorija najvećeg nogometnog kluba u podsljemenskoj zoni, NK Prigorje. Zahvalivši zamjenici gradonačelnika i njenim suradnicima na investiciji, predsjednik Kluba Jurica Miholjec je istaknuo da će obnova prostorija i postavljanje umjetne trave na igralište, što je u planu za ovu godinu, značajno poboljšati uvjete treninga za preko 200 igrača svih kategorija Kluba.

 „Gradska četvrt Podsljeme broji preko 20 000 stanovnika, a NK Prigorje kao jedini nogometni klub, okuplja najveći broj djece u ovom naselju što se tiče organiziranih aktivnosti i sporta. Trenutno koristimo svlačionice Osnovne škole Markuševec, a po otvorenju novih prostorija ćemo našim članovima pružiti moderne uvjete za utakmice i treninge pa tako i bolje rezultate“, rekao je predsjednik Kluba Miholjec.

Ulica Markuševačka Dubrava će također uskoro zablistati novim sjajem. Kako je objasnio Kompesak, trenutno traju radovi sanacije kolnika i nogostupa, a to nakon što je u proteklim godinama riješena plinska, vodoopskrbna i odvodna mreža. Dionica je duga oko 500 metara, a investicija vrijedi 750 000 kuna.
 

Gradske vijesti - 2021.