clanak False

Održana početna konferencija

15.03.2023.
Dana 05. srpnja održana je održana  je početna konferencija projekta „Za život u zajednici“. Uvodno su se gostima obratile  gđa. Matea Pandurić ispred Humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“ te ispred Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, gđa. Josipa Katalenac.
Cilj projekta je pružanje podrške i podizanje svijesti javnosti o  procesu deinstitucionalizacije, kao i unaprjeđenje kvalitete i širenje izvaninstitucijskih usluga za osobe s invaliditetom i starije osobe. Korisnicima će biti dostupne usluge psihosocijalne pomoći i podrške, kreativne radionice, edukacije o zdravim životnim stilovima i zdravoj prehrani, kao i edukacije o kineasthetisc-u.
Na konferenciji se okupilo 15-ak gostiju, predstavnika Doma za starije osobe “Park”, Doma za starije osobe Peščenica, Doma za starije osobe Medvešćak,  Doma za starije osobe Maksimir, Matice umirovljenika Grada Zagreba, Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, Zaklade zajednički put, Zajednice saveza udruga osoba s invaliditetom, Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te drugi suradnici Udruge.